NUNS: Policija da utvrdi ko preti voditelju tv emisije Mentalno razgibavanje
12.09.2019 Beograd

NUNS: Policija da utvrdi ko preti voditelju tv emisije Mentalno razgibavanje

NUNS: Policija da utvrdi ko preti voditelju tv emisije Mentalno razgibavanje
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas pretnje Darku Mitroviću, voditelju emisije Mentalno razgibavanje na kanalu Nova S, i pozvalo policiju i tužilaštvo da identifikuju počinioca i protiv njega pokrenu postupak u skladu sa zakonom.

Kako se navodi u saopštenju NUNS-a, Mitrović je saopštio da su mu pretnje u dva navrata stigle preko Instagrama, od iste osobe, koju je prijavio policiji.

Prvu pretnju dobio je 29. avgusta i zajedno sa Junajted medijom, vlasnikom kanala Nova S podneo prijavu odeljenju MUP-a za visokotehnološki kriminal.

Druga pretnja od iste osobe usledila je juče ali Mitrović nije uspeo da podnese prijavu jer, kako je rekao, na telefone u policiji "nije se niko javljao".

Mitrović je za Cenzolovku rekao da su mu obe pretnje stigle u formatu poruka i da ih je uputila ista osoba koja mu je, između ostalog, poručila "srešćemo se u tami".

Darka Mitrovića je neprijatno iznenadila reakcija policije nakon prve prijave.

"Imamo saznanja o tome ko je uputio pretnje i to smo dostavili policiji, očekujući da će na osnovu svega toga policija odmah reagovati, što se nije dogodilo. Kada su ljudi iz Junajted medije juče pozvali i zbog nove pretnje, ali i da bi čuli šta se dešava s prvom prijavom, niko se u policiji nije javljao na telefon", rekao je Mitrović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side