15.05.2019 Beograd

Obradović (Dveri): SPC treba da pozove i opoziciju na prijem a ne samo vlast

Obradović (Dveri): SPC treba da pozove i opoziciju na prijem a ne samo vlast Foto: Beta / Emil Vaš
Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da bi bilo "korisno" da dok traje zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Patrijaršijskom dvoru bude primljena i jedna delgacija opozicije a ne samo predstavnici vlasti.

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku rekao da je važno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije prisustvovao Saboru SPC, već samo prijemu u Patrijaršijskom dvoru i čestitao vladikama koje su se usprotivile njegovom prisustvu na Saboru.

"Za mene kao vernika SPC važno je da Vučić, kao dokazani da ne kažem antihrist, ali kao čovek koji emituje govor mržnje, podele, sukobe i propagandu protiv svojih političkih protivnika, koji se u svemu ponaša antihrišćanski, nije bio na zvaničnom zasedenju Svetog arhijerejskog sabora čemu su se usprotivile brojne vladike SPC, na čemu im čestitam, već je bio gost na prijemu u jednom od salona u Patrijaršijskom dvoru, što je druga stvar", rekao je Obradović.

On je rekao da SPC i njen vrh imaju pravo, a možda i obavezu da se sastaju sa predstavnicima vlasti i državnog vrha i razgovaraju sa njima o važnim ptanjima kao što je pitanje Kosova i dodao da bi SPC razgovorom i sa predstavnicima opozicije mogla "bolje" da sagleda situaciju u Srbiji.

"Bilo bi korisno da dok traje zasedanje Sabora SPC jedna delegacija opozicije bude primljena u Patrijaršijskom dvoru i da crkveni velikodostojnici čuju i drugu stranu od propagande koja je verovatno bila prisutna kada je Vučić bio na prijemu u dvoru. To bi SPC dalo pravu sliku onoga što se u Srbiji dešava", rekao je Obradović.

On je apelovao na patrijarha SPC Irineja da njegov poziv "razume" kao dobronameran.

"Apelujem na patrijarha da moj poziv razume kao dobronameran i da Crkva ima u vidu da nije privatna crkva Srpske napredne stranke i Vučića i da svako ko otvoreno misli da tako treba da podrži vlast gubi osnovnu misiju ujedinajvanja i jedinstva srpskog naroda", rekao je Obradović.

On je dodao da su SPC ili Srpska akademija nauka institucije koje bi trebalo da organizuju susret i dijalog između vlasti i opozicije, za koji je rekao da nedostaje u društvu i ocenio da bi takav dijalog bio "lekovit za rešavanje duboke političke krize u Srbiji".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.05.2019, 11:46h Ekspert

    Sendvic za gospodina koji zna da obradovic nije normalan a ne zna ko stvarno nije normalan a svi to vide svakodnevno.Takode gospodin bot bi valjalo da poseti lekara za nervni sistem da se proveri dali je u pitanju sendvicitis of salamitis end botitis.

  • 16.05.2019, 10:46h eks

    Ko će da pozove Obradovića, kada nije normalan ?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side