16.12.2019 Beograd

Obradović (Dveri): Više od 35 političkih organizacija u Srbiji za bojkot izbora

Obradović (Dveri): Više od 35 političkih organizacija u Srbiji za bojkot izbora Foto: PrtScn
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da više od 35 političkih organizacija u Srbiji podržava stav Saveza za Srbiju (SzS) o bojkotu izbora.

Navodeći da je opozicija "u ogromnom procentu apsolutno jedinstvena u vezi sa bojkotom", Obradović je kazao da pored SzS, takav stav zastupaju, između ostalih, i Socijaldemokratska stranka, Udruženje Jedan od pet miliona, Državotvorni pokret Slobodana Samardžića.

"Dvoumi se još nekoliko opozicionih stranaka, nadam se da će se Sergej Trifunović i Zoran Živković opredeliti za bojkot i uveriti da je ono što je dogovoreno u skupštini u vezi sa izborima, farsa i najobičnija prevara i da nikakvih pooljšanja izbornih uslova neće biti", rekao je lider Dveri.

Komentarišući mogućnost da lider Nove stranke Zoran Živković učestvuje na izborima, Obradović je rekao da bi time postao "jedan od najvećih aduta Aleksandra Vučića, kao i svako drugi ko učestvuje na lažnim i unapred neregularnim izborima".

"Time bi dali legitimitet prividu koji vlast nameće kako je sve normalno a mi bojkotukjemo da bi građanima poručili da stanje nije normalno, da nešto mora da se debelo menja", dodao je Obradović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side