Obradović: Vlast prikriva vlastitu odgovornost i zloupotrebe
24.01.2020 Beograd

Obradović: Vlast prikriva vlastitu odgovornost i zloupotrebe

Obradović: Vlast prikriva vlastitu odgovornost i zloupotrebe Foto: prtscr ytb
"Ne želim da traćim ni svoje ni vreme vaših čitalaca u komentarisanju sadržaja "samoniklog" uratka koji je kao stajsko đubrivo koristio besmislene izjave i manipulacije najviših predstavnika ove vlasti", kaže za Danas uzbunjivač Aleksandar Obradović, odgovarajući na pitanje kako komentariše spot koji se danima šeruje na društvenim mrežama, a u kojem on "igra" glavnu ulogu.

Sporni spot, koji je prvo postavila simpatizerka SNS-a, pa ga ubrzo uklonila, počinje pitanjem da li je Obradović "bugarski špijun ili heroj Saveza za Srbiju", potom sledi "pojašnjenje" da "u želji da osveti majčin odlazak iz firme, Obradović počinje samoinicijativno da prikuplja podatke i prati letove" sa zaključkom da je uzbunjivač iz Krušika "prodao poverljive podatke namenske industrije bugarskoj novinarki", prenosi Danas.

Kako navodi ovaj list, iako je autoru uratka sigurno poznato da je Obradovićeva majka otišla u penziju, a ne dobila otkaz, te da motiv otkrivanja dokumenata o sumnjivoj trgovini oružjem nikako ne može da bude osveta, on je ipak napravio video kolaž od njegovih izjava u medijima sa zaključcima koji su suprotni istini. Kao i poslednji, da je uzbunjivač "prodao" poverljive podatke bugarskoj novinarki. On ih je prvo dostavio domaćim medijima i javnosti, a za njih se tek kasnije zainteresovala novinarka portala Arms voč, podseća Danas.

"Vlast u našoj zemlji će se okomiti, pritiskati i obračunati sa svakim ko misli i zucne drugačije. Iste fraze, iste isprazne poruke, buka i scenariji PR timova, i tako godinama. Živimo u paralelnoj stvarnosti u kojoj se vlast guši u lepezi velikih afera dok svakodnevno poriče postojanje ozbiljnih problema u društvu, ubeđujući građane da žive kao u Švajcarskoj. Za probleme Krušika optužuju mene i novinare koji se bave ovom temom, dok sa arogancijom i bestidnošću obmanjuju javnost i smeju joj se u lice, a sve kako bi prikrili vlastitu odgovornost, nesposobnost i zloupotrebe", ističe Aleksandar Obradović.

On dodaje da je Krušik neodbranjiva afera i da ga ovakvi pokušaji omalovažavanja i diskreditacije neće obeshrabriti, ni zastrašiti.

"Znamo gde živimo i da ova vlast neistomišljenike odmah smatra za krvne neprijatelje i mete. Pokušavam da živim normalno, ne osvrćem se iza sebe, ne želim da se paranoja useli u moj život. Brinem za svoju porodicu, naravno. Strah sam nadvladao. Za mene nema povratka sada. Ni korak nazad. Samo napred u obelodanjivanju istine i raskrinkavanju svih laži ove vlasti koje su u vezi sa mnom i Krušikom", zaključuje Obradović.

Nastaviću da se dosledno i glasno borim da javnost upoznam sa istinom o Krušiku, rekao je uzbunjivač. "Očekujem da će Sektor 4 Državne revizorske institucije profesionalno i nezavisno uraditi izveštaj revizije poslovanja Krušika i da će ga konačno obelodaniti na svom veb sajtu", kaže Obradović.

autor: SA izvor: Danas/N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side