Obradović: Vučić je već pao, samo mi još nismo ispravili kičmu
27.02.2020 Leskovac

Obradović: Vučić je već pao, samo mi još nismo ispravili kičmu

Obradović: Vučić je već pao, samo mi još nismo ispravili kičmu Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Leskovcu da je bojkot izbora već uspeo i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "već pao" i najavio niz demonstracija pre izbora na dan izbora i posle izbora.


On je na konferenciji za novinare na Širokoj čaršiji u centru Leskovca, gde su bili postavljeni štandovi za prikuplajnje potpisa, kazao da vlastima "još nisu pokazani zubi".

"Mislim da svakoga dana građani shavataju da je došlo vreme da se završi sa ovim režimom, da je Vučić već pao, samo da mi još nismo ustali, pokazali zube, ispravili kičmu i izborili se za sopstveno dostojanstvo, slobodu, pravdu i demokratiju", kazao je u Obradović u centru Leskovca u okviru "Porodičnog karavana oslobođenja".

Na pitanje da li će, kako je najavio, biti organizovan protest na dan izbora, Obradović je odgovorio potvrdno.

"Očekujem proteste i pre izbora i u danima izbora i posle izbora i mislim da je jedino rešenje za skidanje jednog nedemokratskog režima da svim demokratskim mirnim i nenasilnim metodama izađemo na ulice. Da pokažemo građansku neposlušnost, otpor ovom režimu, blokiramo sve državne institucije i izborimo se za slobodu i pravdu", istakao je.

Obradović, koga su u Leskovcu dočekali aktivisti Dveri, najavio je za danas i skup u Prokuplju, odnosno, zajednički miting "ujedinjene srpske opozicije koja je progalsila bojkot izbora na svim nivoima".

Posle pozdravljanja i slikanja s aktivistima i građanima Leskovca, koji su mu čestitali na "žestokoj borbi za demokratiju", i posle konferencije za medije, Obradoviću je prišao jedan Leskovčanin i sa izvinjenenjem zatražio da mu se obrati.

"Ne ljutite se, ali ja vam zameram što je vaš vokabular isti kao Vučićev", kazao je.

Na pitanje Obradovića: "Kako to mislite?", Leskovčanin je kazao da mu zamera zbog upada u Radio-televizuju Srbije.

"Nije trebalo da idete na RTS, nego na Pink, Pink je zlo", kazao je taj Leskovčanin, na šta je Obradović rekao da je TV Pink privatna televizija, a da se RTS finansira novcem svih građana, te da je zbog toga dužan da bude objektivan.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side