27.06.2019 Beograd

Obradović: Za Srbiju je najbolji austrijski scenario

Obradović: Za Srbiju je najbolji austrijski scenario Foto: print screen
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je za Srbiju od ukrajinskog, makedonskog ili turskog, mnogo bolji austrijski scenario, gde je posle samo jedne afere potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova pala čitava Vlada te zemlje.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da su se u Srbiji za samo deset dana dogodile četiri krupne afere zbog kojih bi trebalo da padne Vlada. 

"Ministar Nedimović je rekao da nema opasnosti od poplava, a poplave su ponovo napravile ogromnu štetu. Ministar Šarčević je rekao da neće biti problema sa upisom u srednje škole, a maturski ispit iz matematike je ponovo provaljen... Ministar Lončar je označen kao saradnik dva mafijaška kartela od nekadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije, dok se za potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova pojavila krupna afera da ne samo ima plagirani doktorat nego i kupljenu fakultetsku diplomu, to jest da fakultet nikada nije ni završio, a postao je doktor nauka", naveo je on.

Obradović je ocenio da su te stvari, kao i nerašćišćene afere koje se tiču ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina, dovoljne da padne cela Vlada.

"Jedino logično rešenje - po uzoru na primer dobre prakse iz Austrije - jeste da se formira prelazna Vlada sastavljena od nestranačkih ličnosti i da se na proleće iduće godine ide na izbore na svim nivoima, računajući isti scenario i za vanredne gradske izbore u Beogradu zbog kolapsa u čitavoj prestonici. Ključni preduslov da ovi izboru budu slobodni jeste da odmah budu oslobođeni mediji za debatu između vlasti i opozicije. A onda - uz ostale fer i poštene izborne uslove - neka bolji pobedi", naveo je on.

Lider Dveri je rekao da vlast mora da bude svesna da izbegavanje mirnog rešenja aktuelne političke krize može odvesti u građanske nemire i sukobe, kao i da se političke promene ne mogu zaustaviti, posebno ne uz pomoć kriminalaca i batinaša.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 28.06.2019, 21:19h OKI

    Obradovic je pun ideja i demagogije poznata je njegova agresivnos i demagogija al te zelje ostvariti se nece jer podguzne narod ne bira

  • 27.06.2019, 22:09h Данко Б. Марин

    Поменути министар Недимовић и поплаве? Спас Недимовићу у поплавном таласу у Сремској Митровици био омрзнути Горан Јешић(из Инђије), тај нестручњак је стручан за лет, прелетање из странке у странку:члан ШЕСТ партија!

  • 27.06.2019, 13:36h Pa, znaš li ti šta nam je HASBURŠKA AUSTRIJA radila, a ti...

    "Obradović: Za Srbiju je najbolji austrijski scenario..." ...- Sramota: najbolji ti "austrijski scenario"! Pa, znaš li ti šta nam je nama Srbima - radila ta HABSBURŠKA CAREVINA, čoveče! C, c, c... a tebi NAJBOLJI AUSTRIJSKI SCENARIO!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side