OEBS poziva vlasti da reše slučaj Dade Vujasinović, 26 godina od njene smrti
08.04.2020 Beograd

OEBS poziva vlasti da reše slučaj Dade Vujasinović, 26 godina od njene smrti

OEBS poziva vlasti da reše slučaj Dade Vujasinović, 26 godina od njene smrti Foto: prtscr youtube
Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir podsetio je da se danas navršava 26 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović i pozvao vlasti da pojačaju napore u rešavanju ovog slučaja kako bi se saznala puna istina.

"Danas se sećamo novinarke Dade Vujasinović koja je pronađena mrtva pre 26 godina u Srbiji. Pozivam vlasti da pojačaju svoje napore i rasvetle ovaj slučaj, koji je i dalje nerešen. Njena porodica i prijatelji zaslužuju da znaju punu istinu", naveo je Dezir u poruci na Tviteru.

Međunarodne novinarske organizacije su takođe podsetile da se danas navršava 26 godina od smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović i zatražile od vlasti da istraže njenu smrt.

"Danas se navršava 26 godina od smrti novinarke Dade Vujasinović koja je istraživala povezanost političara tokom rata i organizovanog kriminala. RSF poziva vlasti da temeljno istraže njenu smrt koja je i dalje nerešena. Nema nekažnjivosti za zločine nad novinarima!", poručila je organizacija Reporteri bez granica u poruci na Tviteru.

Međunarodni institut za štampu (IPI) je takođe na Tviteru naveo da se seća novinarke Dade Vujasinović koja je na današnji dan pre 26 godina pronađena mrtva u svom stanu. "Nakon godina izveštavanja sa linija fronta balkanskih ratova, vratila se u Beograd da pokriva korupciju političara i organizovanog kriminala. Njena smrt je i dalje nerešena", podseća IPI.

Novinarka "Duge" Radislava Dada Vujasinović pronađena je na današnji dan pre 26 godina mrtva u svom stanu na Novom Beogradu, a da je smrt nastupila pod nerazjašnjenim okolnostima potvrdili su nalazi domaćih forenzičara i forenzičara Instituta iz Haga.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side