19.07.2019 Beograd

Ombudsman kontroliše rad Centra u Zvečanskoj zbog nasilja nad detetom

Ombudsman kontroliše rad Centra u Zvečanskoj zbog nasilja nad detetom Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole rada beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine posle objavljivanja video snimka nasilja zaposlene nad detetom, saopšteno je danas iz institucije ombudsmana.

Kako se navodi, rukovodiocu Centra je dat rok od 15 dana da se izjasni o okolonostima tog slučaja i da zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

"Po završenom postupku, zaštitnik građana će saopštiti svoja saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost i još jednom ukazao na obavezu nadležnih i društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorenjivanju svih oblika nasilja nad njima, pre svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom dece", piše u saopštenju.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ.A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je juče rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side