14.05.2013 Beograd

Onlajn probni test za male maturante

Onlajn probni test za male maturante
Mali maturanti koji se pripremaju za završni ispit mogu na sajtu mala-matura.com da urade test simulacije male mature.

Prema rečima Aleksandra Prokopijevića, profesora srpskoga jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije, test je urađen po ugledu na zvanični koji će đaci polagati u junu.

"Zadaci su uzeti iz zbirke Ministarstva prosvete, a broj zadataka i vreme koje je dozvoljeno za njihovo rešavanje će biti kao na pravom ispitu. Dodatna pogodnost je što je testiranje onlajn, pa će svako dete moći da radi test od kuće, kad god za to bude imalo vremena. Na taj način će imati priliku da provere šta još nisu dovoljno savladali od gradiva, te šta bi trebalo još da obnove ", objašnjava Prokopijević.

Ukoliko im zatreba pomoć u učenju, mali maturanti mogu da postavljaju profesorima pitanja, putem čet konsultacija.

Konsultacijama se svako može priključiti veoma lako, dok uči na platformi sajta, klikom na polje u levom uglu, sa oznakom chat. Termini za konsultacije su: svakog radnog dana, u periodu od 14 do 15 časova za matematiku, i od 15 do 16 časova, za srpski jezik i književnost.

Da bi malim maturantima učenje bilo još lakše i zanimljivije, veb sajt mala-matura.com će uskoro biti dostupan i kao Android aplikacija.

Projekat je zamišljen tako da učenicima omogući da na lak i zanimljiv način, putem platforme za učenje na daljinu, od kuće, savladaju celokupno gradivo iz srpskog jezika i matematike.

Projekat besplatne pripremne nastave zajednički su realizovale Srednja škola za informacione tehnologije ITHS (www.iths.edu.rs), Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS (www.its.edu.rs) i kompanija LINK group.

Dovoljno je samo da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz srpskog jezika i matematike, kao što su, na primer, fonetika, morfologija, ili geometrija, algebra, a svaka od njih ima i test na kojem mogu da provere svoje znanje.

autor: VM izvor: 24sata/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw