Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo ostavke
14.06.2018 Kragujevac

Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo ostavke

Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo ostavke Foto: print screen
Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo je ostavke na te funkcije, potvrdio je agenciji Beta rektor tog Univerziteta Nebojša Arsenijević.

Savet ima 19 članova. Sednica Saveta zakazana je za ponedeljak, 18. juna. Savet je pozvao minsitra prosvete i premijerku Anu Brnabić da prisustvuju. Na toj sednici trebalo bi da se razmotri rešenje ministra o smeni Arsenijevića i ukidanju doktorske titule njegovom sinu Aleksandru.

Taj Univerzitet opet je došao u žižu jvnosti zbog afere sa rektorom Arsenijevićem.

Dosadašnja članica Saveta profesorka Pravnog fakulteta Snežana Soković potvrdila je agenciji Beta da je juče podnela ostavku, ali nije želela da komentariše razloge za to.

Nezvanično se saznaje da su ostavke podneli i Aleksandar Paunović i Vidan Papić, Vladimir Polomac, Nikola Makojević, Slaviša Šalinić.

Arsenijević je kazao da je bilo pritisaka na članove Saveta i da su im nuđene "tipske ostavke".

On je rekao da je Upravnom sudu podneo prijavu za obustavu izvršenja rešenja koje je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izdao povodom smene Arsenijevića.

Savet je ove godine dva puta odbio da razreši dužnosti rektora Nebojšu Arsenijevića i da poništi javnu ispravu o stečenom zvanju ili nazivu doktor nauka njegovom sinu Aleksandru Arsenijeviću.

Glavni razlozi za smenjivanje Arsenijevića su nezakonit doktorat njegovog sina Aleksandra, jer je doktorske studije upisao, a da nije završio fakultet, i rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o smenjivanju Arsenijevića. Kao razlog se navodi i to što organi Univerziteta i Medicinskog fakulteta nisu postupali po preporukama ministarstva i Agencije.

Mediji su ranije pisali da je Arsenijeviću "pripisano bahato ponašanje, mahinacije, rođačko zapošljavanje", da je "sredio" sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, a Agencija za borbu protiv korupcije predložila je njegovo smenjivanje.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.06.2018, 22:15h Jovica

    Ne rеšiš aferu Index, izabereš Arsenijevića za rektora i rezultat je upropašćen Univerzitet. Arsenijević je umislio da je Univerzitet i da sve treba žrtvovati da bi on ostao u fotelji. Čak je i mučenim članovima Saveta dojadilo da trpe njegove hirove, zakazuju sednice i zovu ministre. ... Zar predsednikSaveta ne pozva premijerku i ministra prosvete na sednicu zakazanu za ponedeljek.... Te pade lament kako neće doći da čuju istinu... I šta sada Savet više ne postoji...

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side