19.04.2019 Beograd

Osnovana Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa

Osnovana Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa Foto: Beta / Milan Obradović
Srbija je danas dobila novu političku partiju. Na čelu novosonovane Stranke slobode i pravde je Dragan Đilas, a njeni potpredsednici biće Marinika Tepić, Borko Stefanović i Dejan Bulatović.

Povodom današnjeg skupa u Beogradu Đilas poručio je danas da je predsednik Srbije Aleksandr Vučić prošlost, a ne budućnost Srbije.

Predsednik Stranke slobode i pravde smatra i da su građani bili primorani da dođu na skup ispred Skupštine Srbije.

Đilas je najavio da će novoosnovana stranka biti politička opcija koja neće bežati od rešenja i ponudiće konkretne predloge.


Foto: Beta / Milan Obradović

Govoreći o stranačkim idejama i programu, kazao je da će u fokusu biti ekonomski razvoj i obrazovanje, a kao bitnu stavku Đilas je izdvojio i rešenje kosovskog problema, napomenuvši da će se zalagati za deklaraciju o pomirenju koju će usvojiti dve skupštine.

Đilas je, obraćajući se nakon osnivačke skupštine stranke, poručio da je plata manja od 350 evra nedostojna čoveka.

"Oni koji smatraju da vrede manje od 350 evra mesečno i i dobro im je što imaju i 20 neka glasaju za Vučića. Za nas neka glasaju oni koji na platu od 200 evr ne pristaju", kazao je Đilas.


Foto: Beta / Milan Obradović

On je kao meru za koju će se Stranka slobode i pravde zalagati naveo i to da svaki stanovnik Srbije stariji od 70 godina koji nema prihode dobije socijalnu penziju od 12.000 dinara.

On je kao najveće neuspehe aktuelne vlasti i probleme sa kojima e treba izboriti izdvojio to što je u Srbiji svake godine 100.000 stanovnika manje.

Đulas je rekao da ne koristi tak teške reči kao što je izdaja, ali je upitao šta je to kada se broj stanovnika smanjuje, baš kao i plate lekarima, nastavnicima, medicinskim sestrama i vozačima i kada ih terate da odu iz Srbije.
On je pomenuo i primer prodaje nacionalnih resursa, poput PKB-a i ukazao da će o takvim postupcima u slobodnoj Srbiji govoriti ne političari, već pravosudni organi.

Potpredsednici stranke biće Marinika Tepić, Dejan Bulatović i Borko Stefanović, koji će ujedno biti i zamenik predsednika. Među članovima predsendištva je i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.


Foto: Beta / Milan Obradović

Marinika Tepić je navela da će ciljevi Stranke slobode i pravde biti lustracija. "Lustarcija kao ključni cilj naše cstranke morao završiti postupak u kojem će oni koji su se ogrešili o zakone, o ljdska i građanska prava biti sprečeni da se više ikada kandiduju i da donose odluke", istakla je Tepić, što je bilo propraćeno aplauzom.

Cij će, dodala je ona biti i revizija svih lažnih diploma i zvanja.

Potpredsednik stranke Borko Stefanović istakao je da će za Stranku lobode i pravde u centru pažnje biti ljudi koji misle da su zaboravljeni, obespravljeni i zaspostavljeni, oni koji misle da je normalno da se bave "robovskim radom".

Napomenuo je da osnivanje nove stranke zapravo predstavlja sunce nove slobode i pobede u Srbiji.


Foto: Beta / Milan Obradović

"Zato drhtite tirani, drhtite danas kad ste pola Srbije autobusima doterali u Beograd, drhtite pogotovo danasa kada znate da se stvara nova snaga", kazao je Stefanović.

Potpresdsednik Dejan Bulatović najavio je da će Stranka Slobode i pravde tražiti i odgovornos za sve što je u prirodi i ekološkom sistemu Srbije uništila, kako je naveo, aktuelna vlast.

Posebno je istakao narušavanje i praljnje reka, ali i Klaemegdana kao kultornog i prirodnog dobra.


Foto: Beta / Milan Obradović

"Kad im vidimo leđa krenućemo u ekološku obnovu. Krenućemo da sadimo šume, da obnavljamo reke... Ono što posle Isusa Hrista niko nije uništio, to je uspela da uradi Srpska naprena stranka", kazao je Bulatović i dodao da su na današnjem mitungu učesnici svaku travčicu pogazili.

Gosti osnivačke skupštine Stranke slobode i pravde bili su, između ostalih, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Dveri Boško Obradović i glumac Tihomir Stanić.


Foto: Beta / Milan Obradović

autor: BM izvor: Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side