26.04.2018 Beograd

Osnovano prvo udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja

Osnovano prvo udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja
Udruženje "Moj krug" čiji je cilj okupljanje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja, prvo u Srbiji, osnovano je danas u Domu omladine u Beogradu, saopštila je Fondacija SOS Dečije selo.

Kako je rečeno na osnivačkoj skupštini, cilj je promovisanje zdravih stilova života i ukazivanje mladima na važnost učenja, školovanja i bavljenja sportom.

"Svet o kome sanjamo je onaj u kome svaka mlada osoba ispunjava svoje potencijale i živi budućnost kakvu zaslužuje", kazala je jedna od osnivačica tog udruženja.

Osnivači i osnivačice tog udruženja su mladi koji koriste usluge Karijernog centra "Jaki mladi", koji je otvoren u okviru projekta "Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku", koji SOS Dečija sela Srbija sprovodi u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Osnovna uloga centra "Jaki mladi" je podrška u povećanju zaposlenosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side