Oštre mere Rusije ako Srbija prihvati sankcije
29.03.2014 Beograd

Oštre mere Rusije ako Srbija prihvati sankcije

Oštre mere Rusije ako Srbija prihvati sankcije Beta/AP
Rusija će oštro reagovati ako Srbija prihvati makar jednu od sankcija prema Moskvi zbog ukrajinske krize i pripajanja Krima.

Kako pišu Naše novine, pozivajući se na diplomatske izvore, ruski predsednik Vladimir Putin je poručio srpskom rukovodstvu da će, ukoliko budu podlegli pritiscima EU, zatražiti od Beograda da odmah izmiri dug od blizu milijardu evra za ruski gas, ali i da nadoknadi štetu koju je Rusija pretrpela zbog kašnjenja radova na Južnom toku.

Kako je naveo izvor beogradskog dnevnika, upozorenje Rusije stiglo je na adresu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i premijera Ivice Dačića uoči sastanka koji će u ponedeljak imati u Briselu, jer se pretpostavlja da će Srbija biti izložena pritiscima da kao kandidat za članstvo u EU slepo sledi politiku Brisela.

Aleksandar Vučić je, reagujući na ovu informaciju, rekao da će učiniti sve kako bi zaštitio interes Srbije.

"Učiniću sve što je u mojoj moći da u ovoj situaciji maksimalno zaštitimo naš nacionalni interes, interes države Srbije", rekao je Vučić za Naše novine.

Na informaciju lista kratko je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da "Srbija neće preduzimati neprijateljske korake prema Rusiji".

"Nova vlada će objaviti svoje stavove o svim najvažnijim pitanjima oko ukrajinske krize", rečeno je u Ministarstvu.

Izvor Naših novina još navodi da je kao krajnju meru Moskva spremna da suspenduje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom.

"Iza ovih poruka stoji lično predsednik Putin i trebalo bi ih shvatiti krajnje ozbiljno", dodao je izvor lista.

autor: SA izvor: Tanjug
Ostavi komentar (7) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 30.03.2014, 12:41h DRAGAN

  TOTALNO NEPOZNAVANJE REALNE SITUACIJE I DA ODGOVORIM OVIM KOMENTARIMA O RUSIJI ,U KOJOJ ZEMLJI ONI ZIVE,SVE VISE CE JACATI PATRIOTSKI FRONT,NAMA TREBA GRADJANSKI RAT DO KRAJA I NEKA PRETEKNU SAMO ONI KOJI CE BITI CASNI IZ VIDOVDANSKE SRBIJE,OVAKVE SRAMOTNE IZJAVE SRBOMRZACA SE VISE NE MOGU TOLERISATI,SADA CE SE JAVITI SVI ONI KOJI RADE PROTIVU NASE MAJKE SRBIJE!

 • 30.03.2014, 10:53h nemanja

  Jedino na ovom sajtu mo?emo pro?itati ovu vest.

 • 29.03.2014, 19:16h olga

  Dobra prilika da se Srbija za sva vremmena reši Rusije jer i onako od njih ima samo štetu korist apsolutno nikakvu.Sa Južnim tokom bi tek nastradali i onda ucenama ne bi bilo kraja;lično mislim da od tog projekta posle Krima neće biti ništa,a i bolje.

 • 29.03.2014, 15:37h Milan (1)

  Rusija konstantno iskori??ava Srbiju, ali to ne smeta mnogima ovde koji vi?e vole Rusiju nego svoju zemlju.

 • 29.03.2014, 13:45h Kossta

  Bratska ucena. Poklonili smo im NIS koji vredi15 mlrd$ na njihovu prichu o Juznom toku koji je pod velikim znakom pitanja I jos nas bestidno ucenjuju

 • 29.03.2014, 12:21h slajko (2)

  Pa jeste, a prijateljska EU nas nikada nije dovela pred svrsen cin.

 • 29.03.2014, 11:33h fgpm (2)

  Decenijama sam bio uveren da nam je Rusija iskreni prijatelj!? Sada, kada treba da krenemo u ozbiljne reforme u Srbiji, Putin i njegovi saradnici nas stavljaju pred svršen čin, ucenjujući nas kao da su nam najveći neprijatelji...

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side