Osuđenik i pripadnik službe obezbeđenja u zatvoru u Leskovcu na bolničkoj nezi
02.04.2020 Beograd

Osuđenik i pripadnik službe obezbeđenja u zatvoru u Leskovcu na bolničkoj nezi

Osuđenik i pripadnik službe obezbeđenja u zatvoru u Leskovcu na bolničkoj nezi Foto: pixabay.com/ilustracija
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde reagovala je povodom, kako su naveli, polutačnih i neproverenih informacija u vezi sa brojem zaraženih virusom korona u Okružnom zatvoru u Leskovcu i navela da je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje utvrđeno prisustvo virusa korona.

"Jedno osuđeno lice i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje se nalaze na bolničkoj nezi, zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali kod njih nije utvrđeno prisustvo koronavirusa", navode u saopštenju iz te institucije.

Naveli su da se iz mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali konktakt sa pomenutim obolelim komandirom.

"Uprava Zavoda je sa njima u svakodnevnom kontaktu i oni se dobro osećaju. Nekima od njih 4. aprila ističe karantin od 14 dana i većina njih nema nikakve simptome virusa korona. Međutim, bez obzira na istek karantina i njihovo dobro zdravstveno stanje, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo ovog virusa", saopštila je ta uprava.

Oni su podsetili da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u zavod meri bezkontaktnim toplomerom telesna temperatura i da se u slučaju povišene temperature oni odmah vraćaju kući uz obavezu da se jave lekaru.

"Takođe, zavodi imaju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lica, rukavice, a dezinfekcija svih prostorija se obavlja više puta u toku dana. Zavodima se redovno dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u četiri zatvora (KPZ u Sremskoj Mitrovici, KPZ u Nišu, KPZ u Požarevcu - Zabela i KPZ za žene u Požarevcu). Dnevno se proizvede oko 6.000 zaštitnih maski", navedeno je u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side