13.07.2011 Beograd

Otkup starih, neispravnih kućnih aparata

Otkup starih, neispravnih kućnih aparata
Građani Srbije od 14. jula mogu da zamene stare električne uređaje i aparate za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda.

Građani će moći da pozovu kol centre Tehnomanije  i Tehnomarketa, posle čega će njihovi predstavnici doći na kućnu adresu i odneti stari uređaj bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, a zauzvrat davati vaučer kojim će građani moći da kupe drugi proizvod po povoljnijoj ceni ili da sakupljanjem više vaučera kupe novi proizvod.

Jedini uslov za dobijanje vaučera je da aparati imaju sve delove.

Visina popusta koji će moći da se ostvari predajom starih aparata, u zavisnosti od vrste uređaja, kreće se od 50 do 3.000 dinara.

Za staru peglu, usisivač, mikser ili radio aparat dobijaće se vaučer u iznosu od 50 dinara, za šporet 1.000, klima uređaj 1.500, a za frižider, u zavisnosti zapremine, od 1.000 do 2.500 dinara, dok će se za stari televizor plaćati od 300 do 3.000 dinara.

"Za proteklih 10 dana nezvaničnog postojanja ove akcije sakupljeno je oko 15.000 kilograma električnog otpada koji će se recikliratii u fabrici SET (Strategije Ekološke Trgovine)", rekao je državni sekretar za zaštiti životne sredine Bojan Đurić.

Đurić je najavio da će ta akcija od 1. oktobra zaposliti 100 ljudi, navodeći i da država namerava da u oblasti reciklaže do 2012. godine zaposli 12.000 ljudi.

Dodao je i da će budžet Fonda životne sredine Srbije "do kraja ove godine iznositi od 70 do 80 milona evra" i da će se puniti uplatom najvećih domaćih proizvođača koji zagađuju prirodnu sredinu, kao od taksi koje plaćaju uvoznici elektronske i električne opreme.

Direktorka marketinga Tehnomanije Dominika Šijan rekla da je ta kompanija za 10 dana dobila više od 300 poziva u svom kol centru i dodelila vaučere za kupovinu novih proizvoda, dodavši da za samo jedan dan dobiju 50 zakazanih otkupa.

Predstavnica kompanije Samsung Ana Bajović je najavila da će za kupovnu njihovih proizvoda kupci dobijati dodatni popust.

Akcija, koju zajedno realizuju kompanije Tehnomanija, Tehnomarket, Samsung i SET, pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i Fonda životne sredine Srbije, trebalo bi da postanje trajna. Kako je objašnjeno, na svaka tri meseca kompanije bi trebalo da podnose izveštaj o akciji na osnovu kojih će Ministarstvo životne sredine davati odobrenja za njen nasatavak.

autor: ZM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 16.10.2013, 15:03h milena (17)

  da li biste mogli da posaljete broj telefona od koga bih mogla da dobijem detaljnije informacije

 • 28.08.2012, 22:04h Ivan (39)

  teo bi da pitam dali ima neki broj telefona da prodam neke televizori neke masine nesto je ispravno a nesto nije pa bi racistio to ako ima neko ko otkupljuje neka mi ostavi broj telefona na ivanstan_kg@hotmail.rs

Pročitajte i...
 • Intervju Vesna Pešić: Istruleli bismo bez 5. oktobra Intervju Vesna Pešić: Istruleli bismo bez 5. oktobra

  Najveća tekovina 5. oktobra, istrajala do danas i ne može se poreći, jeste konsenzus da Srbija više ratovati neće. Nigde to nije bilo zapisano u programima, ali narod je spontano došao do toga. Peti oktobar je zemlji omogućio i da izađe iz izolacije u kojoj je bila deset godina. Da je ostao Milošević istruleli bismo, a da ne pričam da je za sve to vreme sankcija, izolacije, destrukcije, samouništenja, narod osećao da smo upropastili sopstvenu ekonomsku supstancu, kaže Vesna Pešić

 • Udovički pokreće prijavu protiv Sertića Udovički pokreće prijavu protiv Sertića

  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave trebalo bi da narednih dana pokrene prekršajnu prijavu protiv ministra privrede Željka Sertića, u skladu sa svojim ovlašćenjima, zato što je odbio da pruži na uvid ugovor o upravljanju Železarom Smederevo povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću, saznaje Danas u Vladi Srbije.

 • Studenti nastavljaju blokadu, Uprava očekuje redovnu nastavu Studenti nastavljaju blokadu, Uprava očekuje redovnu nastavu

  Grupa studenata Pravnog fakulteta nastaviće blokadu tog fakulteta jer nisu postigli dogovor oko svojih zahteva sa rukovodstvom te školske ustanove, rekli su večeras studenti Tanjugu, dok u Upravi fakulteta očekuju da će se nastava u sledećoj nedelji odvijati redovno.

 • Antić: SPS mora ostati čuvar socijalne pravde Antić: SPS mora ostati čuvar socijalne pravde

  Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić rekao je danas, na obeležavanju 25 godina te stranke u Novom Sadu, da SPS mora biti "čuvar socijalne pravde, zastitnik gubitnika tranzicije i ktitor obrazovanja mladih".

 • Predstavljeni akcioni planovi u Briselu Predstavljeni akcioni planovi u Briselu

  Predstavnici zemalja članica Evropske unije sa zadovoljstvom su primili akcione planove za poglavlja 23 i 24 koje su im večeras u Briselu predstavil predvodnica srpskog tima za pregovore o proširenju Tanja Miščević i šefovi radnih grupa za ta dva poglavlja.

 • Stigle MMR vakcine Stigle MMR vakcine

  Vakcine protiv malih boginja, zauški i rubeola, MMR vakcine, stigle su u Srbiju i u ponedeljak će biti podeljene domovima zdravlja širom zemlje, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

 • Čija očekivanja od eventualnih izbora imaju pokriće? Čija očekivanja od eventualnih izbora imaju pokriće?

  U susret odluci premijera Srbije o izborima, sve spekulacije, ali i ozbiljnije analize bavile su se procenom čija će očekivanja biti ispunjena i da li će ishod biti raspodela karata u novom ili u manje - više istom ključu.

 • Srbi uhapšeni na Brezovici pušteni iz pritvora Srbi uhapšeni na Brezovici pušteni iz pritvora

  Šestoro radnika Nacionalog parka Šar planina, privedenih pre dva dana u policijsku stanicu u Uroševcu, pušteni su danas, izjavio je oficir Vlade Srbije za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević.

 • Borislav Stefanović: Beograd treba da predloži sporazum s Prištinom Borislav Stefanović: Beograd treba da predloži sporazum s Prištinom

  Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da bi zvanični Beograd trebalo da napravi svoj predlog obavezujućeg sporazuma sa Prištinom, koji bi definisao odnose do najsitnijih detalja, uključujući i članstvo u međunarodnim organizacijama.

 • Potvrđena optužnica protiv bivšeg vladike Artemija Potvrđena optužnica protiv bivšeg vladike Artemija

  Viši sud u Beogradu potvrdio je danas optužnicu Višeg javnog tužilaštva protiv bivšeg episkopa raško-prizrenskog Artemija i još tri osobe, koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

 • U okolini Kosjerića pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane U okolini Kosjerića pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane

  Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija iz Užica u okolini Kosjerića uhapsila jednu osobu, u čijoj kući je pronašla laboratoriju sa zasadom 212 stabljika kanabisa, težine oko 43 kilograma.

 • Lekarka ne odustaje od procedure da promeni pol Lekarka ne odustaje od procedure da promeni pol

  Lekarka Mira Stanojčić, specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu izjavila je danas da i pored stava Ustavnog suda o penzionisanju žena, ne odustaje od procedure da promeni pol.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending