13.07.2011 Beograd

Otkup starih, neispravnih kućnih aparata

Otkup starih, neispravnih kućnih aparata
Građani Srbije od 14. jula mogu da zamene stare električne uređaje i aparate za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda.

Građani će moći da pozovu kol centre Tehnomanije  i Tehnomarketa, posle čega će njihovi predstavnici doći na kućnu adresu i odneti stari uređaj bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, a zauzvrat davati vaučer kojim će građani moći da kupe drugi proizvod po povoljnijoj ceni ili da sakupljanjem više vaučera kupe novi proizvod.

Jedini uslov za dobijanje vaučera je da aparati imaju sve delove.

Visina popusta koji će moći da se ostvari predajom starih aparata, u zavisnosti od vrste uređaja, kreće se od 50 do 3.000 dinara.

Za staru peglu, usisivač, mikser ili radio aparat dobijaće se vaučer u iznosu od 50 dinara, za šporet 1.000, klima uređaj 1.500, a za frižider, u zavisnosti zapremine, od 1.000 do 2.500 dinara, dok će se za stari televizor plaćati od 300 do 3.000 dinara.

"Za proteklih 10 dana nezvaničnog postojanja ove akcije sakupljeno je oko 15.000 kilograma električnog otpada koji će se recikliratii u fabrici SET (Strategije Ekološke Trgovine)", rekao je državni sekretar za zaštiti životne sredine Bojan Đurić.

Đurić je najavio da će ta akcija od 1. oktobra zaposliti 100 ljudi, navodeći i da država namerava da u oblasti reciklaže do 2012. godine zaposli 12.000 ljudi.

Dodao je i da će budžet Fonda životne sredine Srbije "do kraja ove godine iznositi od 70 do 80 milona evra" i da će se puniti uplatom najvećih domaćih proizvođača koji zagađuju prirodnu sredinu, kao od taksi koje plaćaju uvoznici elektronske i električne opreme.

Direktorka marketinga Tehnomanije Dominika Šijan rekla da je ta kompanija za 10 dana dobila više od 300 poziva u svom kol centru i dodelila vaučere za kupovinu novih proizvoda, dodavši da za samo jedan dan dobiju 50 zakazanih otkupa.

Predstavnica kompanije Samsung Ana Bajović je najavila da će za kupovnu njihovih proizvoda kupci dobijati dodatni popust.

Akcija, koju zajedno realizuju kompanije Tehnomanija, Tehnomarket, Samsung i SET, pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i Fonda životne sredine Srbije, trebalo bi da postanje trajna. Kako je objašnjeno, na svaka tri meseca kompanije bi trebalo da podnose izveštaj o akciji na osnovu kojih će Ministarstvo životne sredine davati odobrenja za njen nasatavak.

autor: ZM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 16.10.2013, 15:03h milena (12)

  da li biste mogli da posaljete broj telefona od koga bih mogla da dobijem detaljnije informacije

 • 28.08.2012, 22:04h Ivan (37)

  teo bi da pitam dali ima neki broj telefona da prodam neke televizori neke masine nesto je ispravno a nesto nije pa bi racistio to ako ima neko ko otkupljuje neka mi ostavi broj telefona na ivanstan_kg@hotmail.rs

Pročitajte i...
 • Kostić: Prosvetari u štrajku mogu da ostanu bez dela zarade Kostić: Prosvetari u štrajku mogu da ostanu bez dela zarade

  Prosvetni radnici koji danas štrajkuju mogli bi da ostanu bez dela zarade, rekao je pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić i najavio da je to ministarstvo i dalje otvoreno za razgovor sa sindikatima.

 • Maja Gojković: U Evropi nije moguća ideja “velike Albanije" Maja Gojković: U Evropi nije moguća ideja “velike Albanije"

  Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković smatra da u Evropi danas ne može da se stvari ideja velikih država, pa ni tzv. velike Albanije.

 • NUNS: Blic grubo prekršio Kodeks NUNS: Blic grubo prekršio Kodeks

  Nezavisno udruženje novinara Srbije upućuje najoštrije kritike uredništvu dnevnika Blic zbog teksta kojim se sugeriše da je poznati glumac obljubio maloletnika. NUNS smatra da je ovim skandaloznim tekstom, domanantno najavljeni na naslovnici, Blic grubo prekršio etičke i profesionalne standarde novinarstva.

 • Vujović o merama štednje i rebalansu budžeta Vujović o merama štednje i rebalansu budžeta

  Rebalans budžeta i reformske mere neophodni su zbog budućnosti Srbije i njenih građana, a ne zbog bilo kakvih, pa ni inostranih interesa, izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović.

 • Muke žitelja golijskih sela - loši putevi, vukovi, medvedi Muke žitelja golijskih sela - loši putevi, vukovi, medvedi

  Žitelji zaselaka Bela Stena, Jaćovići i Dukatovići na planinskoj lepotici Golijii godinama imaju problem kako da odu do varoši i da se vrate kući, jer im, pored loših puteva, probleme prave vukovi i medvedi koji plaše meštane, a neretko pokolju i stada ovaca.

 • Advokati hoće da pregovaraju sa Nebojšom Stefanovićem Advokati hoće da pregovaraju sa Nebojšom Stefanovićem

  Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Ðordević izjavio je danas da su advokati spremni da pregovaraju sa ministrom unutrašnjim poslova Nebojšom Stefanovićem povodom svojih zahteva, jer ga smatraju ministrom koji odgovorno vodi svoj resor.

 • Danas 22 godine od otmice i ubistva u Sjeverinu (VIDEO) Danas 22 godine od otmice i ubistva u Sjeverinu (VIDEO)

  Danas se navršavaju 22 godine od otmice i ubistva 16 građana bošnjačke nacionalnosti, državljana Srbije iz Sjeverina. Oni su 22. oktobra 1992. iz Sjeverina krenuli svakodnevnim poslom u Priboj, autobusom preko teritorije Bosne i Hercegovine, kada su pripadnici srpske paravojne formacije "Osvetnici", kojom je komandovao Milan Lukić, zaustavili autobus, u mestu Mioče na teritoriji RS, i nakon legitimisanja izveli 15 muškaraca i jednu ženu.

 • Nikolić: Stefan Nemanja primer i vodilja mudre politike Nikolić: Stefan Nemanja primer i vodilja mudre politike

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je rodonačelnik dinastije Nemanjića, Stefan Nemanja, jedna od najvažnijih ličnosti u celokupnoj srpskoj istoriji i da za nove generacije predstavlja svetionik koji određuje pravac očuvanja srpske države.

 • Devenport: Srbiju tretiramo kao članicu EU u pružanju pomoći Devenport: Srbiju tretiramo kao članicu EU u pružanju pomoći

  Evropska unija, kada je u pitanju pomoć u obnovi od poplava, Srbiju tretira kao članicu zajednice evropskih država, rekao je danas šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i naveo da je za pomoć poplavljenima u 24 opštine u Srbiji EU izdvojila 30 miliona evra, od čega opštini Svijlanac milion evra.

 • Pirot: Zbog optužbi za silovanje, pritvor do 30 dana Pirot: Zbog optužbi za silovanje, pritvor do 30 dana

  Na predlog Višeg tužilaštva u Pirotu, sudija za predhodni postupak produžio je pritvor do 30 dana nevenčanim supružnicima D.P. (57) i S.Ð. (50), koje je policija pre dva dana pritvorila zbog osnovane sumnje da su počinili produženo krivično delo silovanja i pomaganje u silovanju njihove pastorke, odnosno kćerke D.P. (22) iz sela Sukovo.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Nedstor
Medija centar Tanjug
Android NM