13.07.2011 Beograd

Otkup starih, neispravnih kućnih aparata

Otkup starih, neispravnih kućnih aparata
Građani Srbije od 14. jula mogu da zamene stare električne uređaje i aparate za vaučere koji će im omogućiti povoljniju kupovinu novih proizvoda.

Građani će moći da pozovu kol centre Tehnomanije  i Tehnomarketa, posle čega će njihovi predstavnici doći na kućnu adresu i odneti stari uređaj bilo kog proizvođača i u bilo kom stanju, a zauzvrat davati vaučer kojim će građani moći da kupe drugi proizvod po povoljnijoj ceni ili da sakupljanjem više vaučera kupe novi proizvod.

Jedini uslov za dobijanje vaučera je da aparati imaju sve delove.

Visina popusta koji će moći da se ostvari predajom starih aparata, u zavisnosti od vrste uređaja, kreće se od 50 do 3.000 dinara.

Za staru peglu, usisivač, mikser ili radio aparat dobijaće se vaučer u iznosu od 50 dinara, za šporet 1.000, klima uređaj 1.500, a za frižider, u zavisnosti zapremine, od 1.000 do 2.500 dinara, dok će se za stari televizor plaćati od 300 do 3.000 dinara.

"Za proteklih 10 dana nezvaničnog postojanja ove akcije sakupljeno je oko 15.000 kilograma električnog otpada koji će se recikliratii u fabrici SET (Strategije Ekološke Trgovine)", rekao je državni sekretar za zaštiti životne sredine Bojan Đurić.

Đurić je najavio da će ta akcija od 1. oktobra zaposliti 100 ljudi, navodeći i da država namerava da u oblasti reciklaže do 2012. godine zaposli 12.000 ljudi.

Dodao je i da će budžet Fonda životne sredine Srbije "do kraja ove godine iznositi od 70 do 80 milona evra" i da će se puniti uplatom najvećih domaćih proizvođača koji zagađuju prirodnu sredinu, kao od taksi koje plaćaju uvoznici elektronske i električne opreme.

Direktorka marketinga Tehnomanije Dominika Šijan rekla da je ta kompanija za 10 dana dobila više od 300 poziva u svom kol centru i dodelila vaučere za kupovinu novih proizvoda, dodavši da za samo jedan dan dobiju 50 zakazanih otkupa.

Predstavnica kompanije Samsung Ana Bajović je najavila da će za kupovnu njihovih proizvoda kupci dobijati dodatni popust.

Akcija, koju zajedno realizuju kompanije Tehnomanija, Tehnomarket, Samsung i SET, pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i Fonda životne sredine Srbije, trebalo bi da postanje trajna. Kako je objašnjeno, na svaka tri meseca kompanije bi trebalo da podnose izveštaj o akciji na osnovu kojih će Ministarstvo životne sredine davati odobrenja za njen nasatavak.

autor: ZM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 16.10.2013, 15:03h milena (14)

  da li biste mogli da posaljete broj telefona od koga bih mogla da dobijem detaljnije informacije

 • 28.08.2012, 22:04h Ivan (38)

  teo bi da pitam dali ima neki broj telefona da prodam neke televizori neke masine nesto je ispravno a nesto nije pa bi racistio to ako ima neko ko otkupljuje neka mi ostavi broj telefona na ivanstan_kg@hotmail.rs

Pročitajte i...
 • SPC: Trajno razrešen episkop Filaret SPC: Trajno razrešen episkop Filaret

  Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da je trajno razrešio episkopa mileševskog Filareta, a za administratora eparhije određen je episkop budimljansko-nilšićki Joanikije.

 • Nikolić: Idejni tvorci velike Albanije ne miruju Nikolić: Idejni tvorci velike Albanije ne miruju

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da poslednji teroristički napadi u regionu "potvrđuju strepnje da idejni tvorci takozvane Velike Albanije ne miruju".

 • Rama: Albanaci u Preševu traže duhovno ujedinjenje Rama: Albanaci u Preševu traže duhovno ujedinjenje

  Premijer Albanije Edi Rama otkrio je danas u Prištini spomenik Ismail Ćemajliju i poručio da je "zajednički krov Albanaca Evropa", a da u Preševu "traže samo duhovno i kulturno ujedinjenje".

 • Vučić: Srbija za održivo rešenje za Srbe na KiM Vučić: Srbija za održivo rešenje za Srbe na KiM

  Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vucić izjavio je za nemački Velt da se nada što je moguće skorijem otvaranju poglavlja sa EU.

 • Stanojević: Ne čine samo alkoholičari nasilje u porodici Stanojević: Ne čine samo alkoholičari nasilje u porodici

  Alkoholizam utiče na nasilje u porodici, jer su "kočnice" onih pod dejstvom alkohola mnogo manje, ali je velika predrasuda da su samo alkoholičari spremni na teška krivična dela, rekla je koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.

 • Ljajić: Razmotrićemo sve aspekte slučaja Šešelj Ljajić: Razmotrićemo sve aspekte slučaja Šešelj

  Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Lajić rekao je da će Vlada Srbije odluku o haškom optuženiku Vojislavu Šešelju doneti "kada razmotri sve aspekte slučaja" i u skladu sa zakonima.

 • Pajtić: Rado bih video Sašu Jankovića u DS Pajtić: Rado bih video Sašu Jankovića u DS

  Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da bi rado video ombudsmana Sašu Jankovića u redovima DS ukoliko bi nakon prestanka obavljanja funkcije Zaštitnika građana, Janković pokazao političke ambicije.

 • Postoji svedok ubistva suvlasnika Pink taksija Postoji svedok ubistva suvlasnika Pink taksija

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da beogradska policija ima očevica ubistva suvlasnika Pink taksija Teodora Gašeće na Zvezdari.

 • Stojanović: Situacija sa povratnicima u Klini zabrinjavajuća Stojanović: Situacija sa povratnicima u Klini zabrinjavajuća

  Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović izjavio je danas u Klini, tokom obilaska povratnika koji su proteklih nedelja napadani i pljačkani, da je situacija gora nego što su prikazivali mediji, a takodje je izrazio nezadovoljstvo izveštajem Euleksovog mobilnog tima o tim napadima i razlozima koji su do njih doveli.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Nedstor
Medija centar Tanjug
Android NM