Otvorena prva sigurna kuća za muškarce
10.03.2012 Niš

Otvorena prva sigurna kuća za muškarce

Otvorena prva sigurna kuća za muškarce RTS
U Nišu je Đorđe Mišić na svom imanju otvorio sigurnu kuću -ili svratište za muškarce koji imaju porodičnih problema. I kuća radi punom parom.

 

 

Za sada ova kuća ima 15 stalinh stanara, ali svakodnevno dolaze mučkarci, naroćito predveče, kada im je zbog svađa u porodici, potrebno da provedu mirnu noć.

Najstariji Nišlija koji živi u ovom skloništu ima 60 godina, a najmlađi trideset pet. Nijedan od njih nije zaposlen. U skloništu svi imaju radne zadatke, a slobodno vreme provode u razgovoru, igranju karata. Za namirnice se, za sada, snalaze, kako kažu. 

Saša Nikolić, inače kuvar, već nekoliko meseci živi u svratištu. Povremeno odlazi do svoje kuće, najviše, kako kaže, zbog dece. Bez posla je odavno i to je, tvrdi, najveći razlog porodičnih razmirica.

Za rešavanje problema, tvrde stručnjaci, najvažnija je motivacija. Nekada su je mnogo više imale žene, u poslednje vreme i muškarci koji, sve češće, trpe porodično nasilje.

U Centru za socijalni rad u Nišu kažu da su razgovor u bračnom savetovalištu nekada više inicirale žene, a da je danas sve više muškaraca koji traže pomoć stručnjaka.

autor: AA izvor: RTS/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.02.2018, 16:49h dragan

    zao mi je tih ljudi jer i ja sam doziveo to pored svoje dve kuce i privatne radnje bio sam 7 meseci podstanar nakraju sam morao jednu kucu dati zeni i deci sta mislite sa 60godina sto ja imam biti podstanar ako nekom treba pomoc 0612752012

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side