Pacoli: Oni koji kažu da takse neće biti ukinute - lažu
28.08.2019 | 10:45h ► 15:15h Priština

Pacoli: Oni koji kažu da takse neće biti ukinute - lažu

Pacoli: Oni koji kažu da takse neće biti ukinute - lažu Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic
Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je da će nova kosovska vlada otvoriti put dijalogu, izrazivši uverenje da će taksa na srpsku robu biti ukinuta, preneo je Kossev pisanje prištinskih medija.

 

Kako piše Kossev, u iščekivanju 6. oktobra kada će se održati vanredni parlamentarni izbori, kosovske stranke uveliko su započele ono što javnost percipira kao predizbornu kampanju.

U najnovijem spotu premijera Kosova u ostavci Ramuša Haradinaja pod krilaticom "Taksama od 100 odsto do priznanja", Haradinaj poručuje da "Nema podele, nema Dodik republike, sa taksama od 100 odsto do priznanja".

Dva dana kasnije, jedan od lidera koalicije AKR, NISMA-e i Partije Pravde, i bivši koalicioni partner nekadašnjeg premijera, Bedžet Pacoli, poručio je suprotno "Lideri političkih partija ne bi trebalo da lažu da takse neće biti ukinute".

"Lideri koji kažu da neće ukinuti takse lažu. Nije dobro zavaravati biračko telo. Bio sam ministar spoljnih poslova, ali bilo mi je veoma teško jer nisam bio u stanju da odgovorim ni na jedno pitanje koje se nalazilo preda mnom. Jednostavno, nisam imao informacije. Politika nije bila koordinisana", rekao je Pacoli za RTK.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova, Time Kadrijaj je Pacolija podsetila da je tu odluku doneo predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj, a da je on, Pacoli, u dosadašnjem parlamentu imao samo jednog poslanika, ali da više neće imati nijednog.

Kadrijaj je na Fejsbuku napisala da su porez i vojska ono što je uradio njen šef, Haradinaj.

"Čujem Bedžeta da se porez na Srbiju ukida, da je vojska prevara... Podsećam ga da su to već ostvarene teme i još mnogo toga će se uraditi, ali vas neće biti. Ostali ste s jednim poslanikom", napisala je Kadrijaj.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side