Palma ponosan na presudu
02.11.2011 Beograd

Palma ponosan na presudu

Palma ponosan na presudu
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da nikada neće prihvatiti da je gej parada nešto što treba de se održi u Srbiji i da je ponosan na sudsku presudu da je kriv za diskriminaciju LGBT osoba, ukoliko je ona cena da se ne održavaju takvi skupovi.

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prostepenu presudu da je on kriv za diskriminaciju LGBT populacije a presudom mu se zabranjuje ponavljanje tog krivičnog dela i nalaže da plati troškove sudskog postupka.

"Ako sam ja stvarno doprineo tome da se ne održi 'parada srama' u Beogradu ponosan sam i na kaznu i na sve ono što je sud doneo kao presudu", kazao je Marković dodajući da kao predsednik jedne političke partije ima pravo da iznese svoj stav.

On je istakao i da niko neće moći da mu zabrani da kaže da je protiv gej brakova i gej parade.

"Mogu da me osuđuje svakoga dana, ali kad god bude Gej alijansa organizovala paradu ja ću da kažem da nisam za nasilje, ali da nisam ni za održavanje takvog skupa", kazao je Marković.

On je naveo i da nikada nije pozivao na nasilje protiv gej populacije i krvoproliće.

"Ako je to cena za neodržavanje gej praade, odnosno parade srama u Beogradu, onda ja prihvatam tu kaznu i ponosan sam zato što je izbegnuto da se dešava ono što se desilo prošle godine, da dođe do povređivanja policajaca i da se ruše objekti", kazao je Marković.

Marković je napomenuo da će proučiti presudu i odlučiti kako će reagovati i da li će možda ulagati žalbu.
 

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side