20.09.2012 Beograd

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom
Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograd i Prištine Dejan Pavićević izjavio je večeras da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla "ad hok" rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo politicke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fus note" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje:

"Da se šteta koja je nastala baš zbog tog ''ad hok'' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške", rekao je Pavićević.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Tasovac: Biće i novi konkurs za medijske projekte Tasovac: Biće i novi konkurs za medijske projekte

  Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac izjavio je da upravo večeras zasedaju komisije za medijske projekte koje će sufinansirati ovo Ministarstvo, a da će kasnije biti još jedan konkurs kada se država povuče iz medija u kojima ima vlasništvo.

 • Ðurić: Vučić sa Ramom bez diplomatskih rukavica Ðurić: Vučić sa Ramom bez diplomatskih rukavica

  Današnji razgovor premijera Srbije Aleksandra Vučića sa albanskim premijerom Edijem Ramom bio je bez diplomatskih rukavica i srpski premijer je još energičnije stavio do znanja šta misli o Raminim izjava o ujedinjenju Kosova i Albanije, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

 • OEBS izrazio zabrinutost zbog kampanje protiv Ombudsmana OEBS izrazio zabrinutost zbog kampanje protiv Ombudsmana

  Misija OEBS-a u Srbiji izrazila je danas zabrinutost zbog tekuće kampanje protiv institucije srpskog ombudsmana i protiv ombudsmana Saše Jankovića lično, navodi se danas u saopštenju Misije.

 • Kod motocikliste pronađeno 20.000 evra Kod motocikliste pronađeno 20.000 evra

  Na graničnom prelazu Gostun, između Srbije i Crne Gore, danas je zajedničkom kontrolom carinika i policajaca kod jednog motocikliste otkriven devizni prekršaj od 20.000 evra, saopštila je Uprva carina.

 • Kragujevačin koji je pretukao Milenića braniće se sa slobode Kragujevačin koji je pretukao Milenića braniće se sa slobode

  Kragujevčanin I.V. (49), koji je pretukao odbornika Zajedno za Šumadiju (Z ZŠ) u kragujevačkoj skupštini Sašu Milenića, braniće se sa slobode, pošto mu sudija za prethodni postupak Osnovnog suda nije odredio pritvor, iako je osnovni javni tužilac predložio tu meru.

 • Vučić: U Srbiji prisutan zamor od strpljenja Vučić: U Srbiji prisutan zamor od strpljenja

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa EU u junu i da je svojim sagovornicima u Briselu preneo da "u Srbiji postoji zamkor od strpljenja".

 • Gašić: Uspešan rad na jačanju mira i bezbednosti Gašić: Uspešan rad na jačanju mira i bezbednosti

  U Domu garde na Topčideru večeras je održan prijem povodom Dana Vojske, a ministar odbrane Bratislav Gašić poručio je da su u protekloj godini to ministarstvo i vojska uspešno radili na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu, kao i na nastavku procesa evropskih integracija.

 • Han: Neodlučni koče Srbiju Han: Neodlučni koče Srbiju

  Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je danas da otvaranje pregovaračkih poglavlja koči grupa "neodlučnih" zemalja i da će pokušati da ih ubedi da promene mišljenje.

 • NVO: Proganjanje treba da bude krivično delo NVO: Proganjanje treba da bude krivično delo

  Organizacije "Autonomni ženski pokret" i "Mreža žene protiv nasilja" zatražile su danas da se delo proganjanja uvede u Krivični zakonik i ponovile zahtev za dodatnu zaštitu žrtava partnerskog i nasilja u porodici.

 • U Kraljevu više od 13.000 nezaposlenih U Kraljevu više od 13.000 nezaposlenih

  Na evidenciji kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje ukupno se nalazi 20.206 nezaposlenih, od kojih 13.182 u Kraljevu, 3.719 u Vrnjačkoj Banji i 3.305 u Raški.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM