20.09.2012 Beograd

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom
Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograd i Prištine Dejan Pavićević izjavio je večeras da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla "ad hok" rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo politicke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fus note" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje:

"Da se šteta koja je nastala baš zbog tog ''ad hok'' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške", rekao je Pavićević.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić: Plate i penzije do 25.000 neće biti smanjivane (VIDEO) Vučić: Plate i penzije do 25.000 neće biti smanjivane (VIDEO)

  Aleksandar Vučić izjavio je večeras da plate u javnom sektoru i penzije do 25. 000 dinara neće biti smanjivane.

 • Janmat: EU podržava Vučićeve mere Janmat: EU podržava Vučićeve mere

  Predstavnik Delegacije Evropske unije u Beogradu Frejk Janmat izjavio je da Brisel podržava predlog mera koje je sinoć predstavio premijer Aleksandar Vučić, kao deo širih strukturnih reformi koje bi trebalo da uslede.

 • EU odmrzla imovinu Slobodana Miloševića? EU odmrzla imovinu Slobodana Miloševića?

  Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton odbila je danans da komentariše medijske izveštaje da je Ešton odlučila da odmrzne imovinu pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, njegove porodice i bliskih saradnika.

 • Pastor: Većina stranaka nema rešenje za Vojvodinu Pastor: Većina stranaka nema rešenje za Vojvodinu

  Političke partije u Vojvodini u ovom trenutku nisu sposobne da održe konzistentnost izjava u toku samo jednog dana, a na političkoj sceni vlada kakofonija koju je nemoguće pratiti, izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

 • Vlahović: Vučić napravio prvi korak ka reformama Vlahović: Vučić napravio prvi korak ka reformama

  Predlog mera koje je premijer Aleksandar Vučić sinoć izneo je korak u dobrom pravcu, ocenio je Predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) Aleksandar Vlahović.

 • Jeremić odbio poziv Pajtića da podrži DS Jeremić odbio poziv Pajtića da podrži DS

  Lider demokrata Bojan Pajtić zatražio je od Vuka Jeremića da se na neki način vrati u DS i javno podrži stranku, ali je bivši šef diplomatije to odbio, piše današnji "Blic".

 • Čedomir Jovanović neće da sluša stranku Čedomir Jovanović neće da sluša stranku

  Stranački organi Liberalno-demokratske partije, uključujući sve opštinske odbore i Politički savet te stranke, zatražili su od Čedomira Jovanovića da radi na formiranju novog liberalnog opozicionog bloka samo sa Novom strankom Zorana Živkovića i pokretom Saše Radulovića - Dosta je bilo.

 • U saobraćajnoj nesreći kod Jagodine poginulo dvoje U saobraćajnoj nesreći kod Jagodine poginulo dvoje

  U teškoj saobraćajnoj nesreći, kod sela Glogovac kod Jagodine, poginuli su A.I (40) i LJ.I (63) iz Dražmirovca, kada je njihovo vozilo udarilo u betonski električni stub, potvrdila je danas Tanjugu portparol Policijske uprave u Jagodini Ana Milojević.

 • Knežević: Rešenje za Vojvodinu prelazna vlada Knežević: Rešenje za Vojvodinu prelazna vlada

  Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Goran Knežević izjavio je da je ta stranka, na sastanku političkih partija iz Skupštine Vojvodine o rešavanju krize u Pokrajini, predložila formiranje prelazne vlade.

 • Otklanjaju se posledice bujica i klizišta Otklanjaju se posledice bujica i klizišta

  Na području istočne Srbije i danas se radi na otklanjaju posledica bujica i klizišta, u čemu pomažu i pripadnici Vojske Srbije a nadležni procenjuju da je situacija bolja nego prethodnih dana.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Fonet web tv Tanjug
Android NM