20.09.2012 Beograd

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom
Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograd i Prištine Dejan Pavićević izjavio je večeras da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla "ad hok" rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo politicke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fus note" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje:

"Da se šteta koja je nastala baš zbog tog ''ad hok'' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške", rekao je Pavićević.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dolazak Kerija u Beograd dobar za odnose Srbije i SAD Dolazak Kerija u Beograd dobar za odnose Srbije i SAD

  Dolazak državnog sekretara SAD Džona Kerija u Beograd na Ministarski savet OEBS i njegov susret sa srpskim premijerom daće dodatni impuls bilateralnim odnosima SAD i Srbije, ocenili su danas američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

 • Haški tribunal optužio Jojića, Ostojića i Radetu Haški tribunal optužio Jojića, Ostojića i Radetu

  Haški tribunal saopštio je danas da je Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu optužio za nepoštovanje tog suda i izdao nalog za njihovo hapšenje.

 • Sigal: Srbija pretrpela užasnu nepravdu u novijoj istoriji Sigal: Srbija pretrpela užasnu nepravdu u novijoj istoriji

  Holivudski glumac Stiven Sigal rekao je danas, u razgovoru sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, da je Srbija pretrpela užasnu nepravdu u novijoj istoriji i da u Sjedinjenim Američkim Državama još postoje predrasude o Srbima i pogrešna uverenja o dešavanjima tokom devedesetih godina prošlog veka.

 • Odalović: Dobili smo uverenja da su oteti Srbi u Libiji dobro Odalović: Dobili smo uverenja da su oteti Srbi u Libiji dobro

  Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da se u tom Ministarstvu razmatra šta treba uraditi sa Ambasadom Srbije u libijskom Tripoliju, naročito nakon otmice državljana Srbije zaposlenih u Ambasadi.

 • NUNS: Vučić podržava tabloidizaciju medija NUNS: Vučić podržava tabloidizaciju medija

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava duboku zabrinutost zbog stavova predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, izrečenih u emisiji »Upitnik«, na javnom servisu, kojima je praktično legalizovao i ohrabrio novinarstvo oličeno u medijskim hajkama protiv novinara i medija, harangama protiv neistomišljenika, kršenju zakona i neprofesionalizmu.

 • Dveri optužuju Ilića za pretnje, Nova Srbija demantuje Dveri optužuju Ilića za pretnje, Nova Srbija demantuje

  Vanparlamentarna stranka Dveri saopštila je danas da je ministar bez portfelja Velimir Ilić pretio njenom predsedniku Bošku Obradoviću.

 • Kertes prešao u SNS? Kertes prešao u SNS?

  Dugogodišnji članovi Socijalističke partije Srbije (SPS) Mihalj Kertes i Radovan Pankov napustili su tu partiju i prešli u Srpsku naprednu stranku (SNS), preneo je danas Blic.

 • Verbić: Cilj strategije naučnog razvoja bolji uslovi za 13.000 naučnika Verbić: Cilj strategije naučnog razvoja bolji uslovi za 13.000 naučnika

  Ministar prosvete Srdjan Verbić izjavio je danas da je cilj Strategije nauke i tehnološkog razvoja da se obezbede što bolji uslovi za oko 13.000 naučnih radnika u Srbiji i da je želja tog resora da se uvećaju sredstva za finansiranje nauke.

 • Šabić: Državni organi nedovoljno informišu javnost Šabić: Državni organi nedovoljno informišu javnost

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da najviši organi javne vlasti zanemaruju zakonsku obavezu objavljivanja informacija o svom radu.

 • Toalet papir sa znakom Obraza u Skupštini Srbije Toalet papir sa znakom Obraza u Skupštini Srbije

  U toaletu Skupštine Srbije danas se pojavio toaletni papir sa znakom zabranjenog desničarskog pokreta Obraz.

 • Večernje novosti: Krivična prijava protiv Rodića? Večernje novosti: Krivična prijava protiv Rodića?

  Nadležni organi će narednih dana najverovatnije podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića i ostalih koji su učestvovali u montiranju lažne afere u kojoj su izneli teške optužbe na račun premijera Aleksandra Vučića, saznaju današnje "Večernje novosti".

 • Kosovo: Bombom na prodavnicu u kojoj se okupljaju Srbi Kosovo: Bombom na prodavnicu u kojoj se okupljaju Srbi

  Na seosku prodavnicu u selu Gojbulja kod Vučitrna večeras je bačena bomba, koja nije eksplodirala.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Medija centar Tanjug
Carnex brending