20.09.2012 Beograd

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom
Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograd i Prištine Dejan Pavićević izjavio je večeras da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla "ad hok" rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo politicke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fus note" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje:

"Da se šteta koja je nastala baš zbog tog ''ad hok'' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške", rekao je Pavićević.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Srđan Verbić: Neću da crvenim za tuđe greške (VIDEO) Srđan Verbić: Neću da crvenim za tuđe greške (VIDEO)

  Budući brucoši su se izgleda prilično zrelo opredeljivali za fakultete, kao da su razmišljali o tome šta ih čeka na tržištu rada, kaže za Novi magazin ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja dr Srđan Verbić.

 • Voda za piće u Užicu možda iduće nedelje Voda za piće u Užicu možda iduće nedelje

  Užičani bi sredinom iduće sedmice mogli da dobiju vodu za piće iz gradskog vodovoda što zavisi od rezultata ispitivanja vode, rekla je večeras direktorka užičkog Zavoda za javno zdravlje, Biljana Mijović.

 • Neplatišama TV pretplate će blokirati deo primanja, pleniti imovinu? Neplatišama TV pretplate će blokirati deo primanja, pleniti imovinu?

  Televizijska pretplata uskoro će biti ukinuta, da bi ponovo bila vraćena od januara 2016. godine, u iznosu od 500 dinara. Nacrt Zakona o javnim medijskim servisima, koji uređuje ovu oblast, trebalo bi da bude usvojen na prvoj narednoj sednici Vlade Srbije, a potom da po hitnom postupku stigne i pred poslanike.

 • Svaki četvrti radnik u Srbiji žrtva mobinga Svaki četvrti radnik u Srbiji žrtva mobinga

  Svaki četvrti, a možda čak i svaki treći radnik u Srbiji doživeo je bar jednom zlostavljanje na radu, procene su Vere Kondić iz Udruženja "No mobing". To znači da je oko pola miliona ljudi iskusilo mobing. Po ovoj neslavnoj statistici naša zemlja se potpuno uklapa u prosek u regionu.

 • Dačić: Niko ne može da vodi SPS bolje od mene Dačić: Niko ne može da vodi SPS bolje od mene

  Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje da niko ne može da vodi stranku bolje od njega i da uopšte ne zna da postoji "slučaj Branko Ružić" .

 • Huligani pretukli policajca Huligani pretukli policajca

  Policajac zaposlen u Policijskoj upravi Zemun Nenad R. (29) teško je povređen kada su ga, bez ikakvog povoda, napala petorica izgrednika, od ranije poznata policiji, saopštio je Nezavisni sindikat policije.

 • Simić: Osim Južnog toka, Srbija za sad bez posledica Simić: Osim Južnog toka, Srbija za sad bez posledica

  Profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić izjavio je danas, povodom krize u Ukrajini i obaranja malezijskog aviona, da je Srbija za sada izbegla ozbiljnije posledice, osim jedne, koja se odnosi na Južni tok.

 • Potpisan sporazum o bespovratnoj pomoći EU Potpisan sporazum o bespovratnoj pomoći EU

  Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas u Obrenovcu sporazum o odobravanju 30 miliona evra bespovratne finansijske pomoći iz pretpristupnih IPA fondova za obnovu 24 opštine posle majskih poplava.

 • Mihajlović: Počinje izrada rešenja za izgradnju i obnovu kuća Mihajlović: Počinje izrada rešenja za izgradnju i obnovu kuća

  Potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da već danas u lokalnim samoupravama počinje izrada rešenja za izgradnju novih kuća i obnovu oštećenih, na osnovu programa obnove koji je usvojila Vlada Srbije.

 • Rok za predlog za novog ministra finansija je 30. jul Rok za predlog za novog ministra finansija je 30. jul

  U Skupštinu Srbije trebalo bi da do srede, 30. jula, stigne predlog premijera za izbor novog ministra finansija, pošto je Lazaru Krstiću parlament potvrdio ostavku na tu funkciju 15. jula.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Nedstor
Medija centar Tanjug
ddddd