20.09.2012 Beograd

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom
Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograd i Prištine Dejan Pavićević izjavio je večeras da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla "ad hok" rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo politicke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fus note" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje:

"Da se šteta koja je nastala baš zbog tog ''ad hok'' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške", rekao je Pavićević.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dačić: Očekujemo da MSP bude zaista sud pravde Dačić: Očekujemo da MSP bude zaista sud pravde

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je nemoguće predvideti presudu Međunarodnog suda pravde povodom međusobnih optužbi Srbije i Hrvatske za genocid, ali je izrazio uverenje da će taj sud zaista biti "sud pravde".

 • Oko 200 građana na protestu protiv BusPlusa (FOTO) Oko 200 građana na protestu protiv BusPlusa (FOTO)

  Oko 200 građana okupilo se danas ispred Skupštine Beograda zahtevajući hitno ukidanje sistema BusPlus u gradskom prevozu i komunalne policije.

 • Pao plafon u školi u Vučju Pao plafon u školi u Vučju

  Deo plafona koji je renoviran oktobra prošle godine u Osnovnoj školi "Bora Stanković" u Vučju, kod Leskovca, pao je u noći između petka i subote, potvrdila je Tanjugu direktorka te škole Nadica Filipović.

 • Pronađeno telo muškarca u podrumu zgrade u Mirijevu Pronađeno telo muškarca u podrumu zgrade u Mirijevu

  U beogradskom naselju Mirijevo pronađeno je telo ubijenog muškarca, danas oko 13 sati, u podrumu zgrade u Ulici Jovanke Radaković, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

 • Direktorka bolnice zaposlila sina i uzela službeni stan Direktorka bolnice zaposlila sina i uzela službeni stan

  Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv direktorke Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Gejzer" u Sijarinskoj Banji Dobrice Purenović zato što nije prijavila imovinu i prihode.

 • Raste pritisak za razrešenje Jablanovića Raste pritisak za razrešenje Jablanovića

  Povećava se pritisak za razrešenje kosovskog ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića, što je bio jedan od glavnih zahteva dva opoziciona protesta u Prištini.

 • Snimak Srba koji učestvuju u borbama u Donjecku (VIDEO) Snimak Srba koji učestvuju u borbama u Donjecku (VIDEO)

  Na Ju-Tjubu (YouTube) danas se pojavio video snimak na kome su, kako je navedeno u opisu, prikazani Srbi koji učestvuju u borbama u Donjecku na istoku Ukrajine.

 • Radisav Rodić podneo prijavu protiv Borisa Tadića Radisav Rodić podneo prijavu protiv Borisa Tadića

  Osnivač lista Kurir Radisav Rodić predstavio je danas krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i više bivših ministara u Vladi Srbije koje je optužio za zločinačko udruživanje kojim su ga oštetili za više miliona evra.

 • Bečić: Nisu moguće zloupotrebe u BIA i VBA Bečić: Nisu moguće zloupotrebe u BIA i VBA

  Potpredsednik Skupštine Srbije i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je danas da nisu moguće zloupotrebe u BIA i VBA na štetu građana i napomenuo da se još ne zna da li u nekim centrima moći postoji ostaci bivšeg režima koji žele da nanesu štetu Srbiji.

 • Krivična prijava protiv Sandre Orlović Krivična prijava protiv Sandre Orlović

  Advokat Svetozar Vujačić saopštio je danas da je u svojstvu građanina podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Sandre Orlović zbog optužbi koje je iznela protiv načelnika generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića.

Preporuke prijatelja
medijska pismenost
Najvesti
Vesti.rs
Medija centar Tanjug
Android NM