20.09.2012 Beograd

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom

Pavićević:Nastavak dijaloga sa jasnom strategijom
Šef pregovaračkog tima u dijalogu Beograd i Prištine Dejan Pavićević izjavio je večeras da se za nastavak dijaloga mora definisati jasna strategija kako bi se izbegla "ad hok" rešenja i umanjila šteta iz prethodnog perioda.

"Vlada Srbije ima veoma jasan stav, jasnu strategiju i dobru komunikacijau po tom pitanju sa kancelarijom i predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem", rekao je Pavićević Tanjugu.

On je naveo i da da se o tim pitanjima otvoreno priča i da se pravi strategija u koju su uključena i razna ministarstva i vladina tela, kabinet predsednika Republike i eksperti, jer, kako je naglasio, ne smeju se sada dozvoliti nikakve greške.

"Jednostavno se mora dijalogu prići strateški - mora da postoji jasan plan i svako ko će voditi pregovore bilo tehničke bilo politicke će na te pregovore ići sa jasno definisanom strategijom", objasnio je Pavićević.

Prema njegovim rečima, ne mogu se više dozvoliti "ad hok" rešenja, sa kojima se nažalost, ranije probalo pa su izazvala velike probleme.

"Kao posledica toga Vlada Srbije pokušava da na najbolji način kontroliše štetu koja je nastala, kao što je recimo bilo sa regionalnim predstavljanjem i čuvenim pitanjem zvedice i fus note" rekao je Pavićević.

On je naveo i da je vlada, posle dosta dugih konsultacija, našla najbolje rešenje:

"Da se šteta koja je nastala baš zbog tog ''ad hok'' načina pregovaranja - minimizira".

Prema njegovim rečima, time je omogućeno da Srbija učestvuje na određenim skupovima, da se ne ide putem samoizolacije, da se ne trpi politička i ekonomska šteta, a da se sačuva "nešto što su naše crvene linije".

Pavićević je naveo i da postoje još neka pitanja u raznim oblastima iz sfere dijaloga na kojima Vlada radi i za koje će probati da nađe rešenja koja će proizvoditi najmanju štetu.

"Pristup je potpuno drugačiji - svemu se pristupa strateški, neki procesi traju malo duže ali ne smemo da dozvolimo da se neke greške", rekao je Pavićević.

autor: DjO izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Brod s natpisom Ne da(vi)mo Beograd udaljen sa Karnevala brodova Brod s natpisom Ne da(vi)mo Beograd udaljen sa Karnevala brodova

  Rečna policija danas je na manifestaciji Beogradski karneval brodova članovima inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" oduzela natpis sa imenom te inicijative i privremeno im zabranila vožnju u defileu brodova, saopštila je ta inicijativa koja se protivi sprovođenju projekta "Beograd na vodi".

 • DS počinje kampanju, Pajtić se kandiduje za premijera DS počinje kampanju, Pajtić se kandiduje za premijera

  Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić poručio je da je DS od danas u izbornoj kampanji i najavio da će se kandidovati za republičkog premijera u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora.

 • Požar pod kontrolom, ali zbog vetra nepredvidiv Požar pod kontrolom, ali zbog vetra nepredvidiv

  Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas u Studenici da je požar u blizini manastira pod kontrolom, ali da zbog vetra još nije lokalizovan.

 • Božović: Vlast oduzima građanima pravo na mišljenje i stav Božović: Vlast oduzima građanima pravo na mišljenje i stav

  Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović ocenio je danas sramotnom odluku policije i gradskih vlasti o isključenju organizacije "Ne davimo Beograd" iz karnevala brodova.

 • Porodice nestalih traže da se reši sudbina njihovih bližnjih Porodice nestalih traže da se reši sudbina njihovih bližnjih

  Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše Jugoslavije zatražila je danas, povodom Međunarodnog dana nestalih, da nadležni reše sudbine njihovih bližnjih i kazne počinioce.

 • Petoro povređeno u eksploziji kod Čačka Petoro povređeno u eksploziji kod Čačka

  U mestu Preljina kod Čačka, u radionici za popravku teretnih motornih vozila noćas, dvadeset minuta posle ponoći, došlo je do eksplozije u kojoj je pet lica zadobilo teške telesne povrede opasne po život, saopštio je MUP.

 • Han: Pogljavlja 35 i 32 do kraja godine, izveštaj pozitivan Han: Pogljavlja 35 i 32 do kraja godine, izveštaj pozitivan

  Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han izjavio je danas da bi do kraja ove godine sa Srbijom trebalo da budu otvorena poglavlja 35 i 32.

 • Na Kosovu “tenderomanija” izvor korupcije Na Kosovu “tenderomanija” izvor korupcije

  Na Kosovu svaki treći visoki službenik ima više od jednog radnog mesta, a tenderi su najveći proizvođač korupcije, izjavio je direktor kosovske Agencije za borbu protiv korupcije Hasan Preteni.

 • Verbić: Nema više trgovine radnim mestima Verbić: Nema više trgovine radnim mestima

  Ministar prosvete Srđan Verbić najavljuje promenu ocenjivanja u srednjim školama, formiranje registra učenika i studenata, racionalizaciju broja zaposlenih na fakultetima, a za septembarsko zasedanje Skupštine predlog zakona o naučno-istraživačkoj delatnosti.

 • Udovički: Obezbeđen novac za otpremnine Udovički: Obezbeđen novac za otpremnine

  Srpska ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas da je obezbeđen novac za otpremninu onima koji će napustiti radna mesta u državnoj službi, a za to je predviđeno oko 5,5 milijardi dinara.

 • Požar u Studenici pod kontrolom Požar u Studenici pod kontrolom

  Vatrogasci su uspeli u subotu uveče da stave pod kontrolu požar u Studenici koji je zahvatio borovu šumu nadomak zaseoka Borovci, izjavio je agenciji Beta načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a Goran Nikolić.

 • Prevrnuo se čamac tokom Karnevala brodova Prevrnuo se čamac tokom Karnevala brodova

  Na Karnevalu brodova koji se održavao večeras u Beogradu došlo je do prevrtanja jednog čamca oko 18 sati.

Preporuke prijatelja
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Medija centar Tanjug
Carnex brending