14.06.2019 Beograd

Performans ispred zgrade Rektorata pred odlučivanje o doktoratu Siniše Malog

Performans ispred zgrade Rektorata pred odlučivanje o doktoratu Siniše Malog Foto: Novi magazin / SA
Studenti iz organizacije protesta "Jedan od pet miliona" održali su danas performans ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, da bi, ako tvrde, tom telu dali podršku da ne podlegne pritiscima vlasti, već da u skladu sa akademskom čestitošću odluči o doktoratu ministra Siniše Malog.

Oni su na ulaza u Rektorat, gde se danas održava sednica Etičkog odbora koji bi trebalo da raspravlja o doktoratu, ostavili imitacije diploma kako bi ukazali na opasnost od takvih pojava za društvo.

"Mi znamo da vlast vrši pritisak na sve sfere, pa tako i na ovu", rekla je studentkinja Fakulteta političkih nauka Valentina Reković.

Komentarišući ocenu Univerziteta u Beogradu da je njihova manifestacija "neprimereni pritisak", ona je rekla da to nije pritisak, već samo performans kojim se Rektoratu pruža podrška.

Studenti su doneli i kutiju s pamukom na kojoj piše "100 odsto iz Srbije", kojom su želeli da prikažu naučni doprinos Siniše Malog jer se u njegovom spornom doktoratu pominje ta roba kao važna za Srbiju.

"Ovo smo doneli jer Siniša Mali navodi (u doktoratu) da je Srbija prvi izvoznik pamuka u svetu, otprilike kao Eritreja, što je prepisao", rekla je Valentina Reković.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side