22.07.2019 Novi Sad

Počela je završna nedelja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu"

Počela je završna nedelja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" Foto: Čila David (Dávid Csilla)
Počela je završna nedelja manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" tokom koje će deca uzrasta od 5-12 godina imati priliku da se upoznaju sa slovačkim jezikom i kulturom.

Grupa tinejdžera koja pohađa jednomesečni kurs slovenačkog jezika se priprema za završni test, koji će se održati u subotu.

Kviz provere znanja iz mađarskog jezika održan je na lokalitetu Rim, u srcu šume iznad Beočin sela. Ovog vikenda, trojica finalista su se rasporedili po sledećem redu: Prvo mesto Petko Cvijanović, drugo mesto Ilija Obrić i treće mesto Nikola Godić.

Domaćini, Šumska zajednica Beočin, udruženje privatnih vlasnika šuma, su najstarije udruženje ove vrste u Evropi i postoje od 1903. godine.
Razgovarali smo sa Sonjom Kokić, članicom Upravnog odbora Šumske Zajednice Beočin:

"Živimo u vremenu velikih izazova za opstanak šuma na našim prostorima. Šumska zajednica Beočin gazduje domaćinski, nezavisno od Nacionalnog parka Fruška gora kom samo geografski pripada. Seča i obnova šume se rade planski po Zakonu, odnosno Osnovi gazdovanja privatnim šumama koja se izrađuje svakih 10 godina. Sve delatnosti u okviru Udruženja se obavljaju volonterski, osim stručnog dela, gde je uključen inženjer šumarstva i tehničar, odnosno, stručno lice za čuvanje šume.

Saradnja sa manifestacijom "Pod krošnjama na Štrandu" je dragocena, jer smatramo da je jedini ispravan put da deca i mladi upoznaju svoje okruženje i da ga čuvaju, a mi odrasli treba svojim činjenjem da budemo uzor i da držimo red."

Sve informacije su dostupne na Facebook i Instagram profilima Pod krošnjama na Štrandu.

Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu grada Novog Sada

Generalni sponzor u organizaciji kulturnih sadržaja za mlade, pripadnike nacionalnih manjina u Vojvodini je kompanija Coca-Cola sa brendom Sprite

Prijatelj Nedelje slovenačkog jezika i kulture je NLB Banka

Zvanična kafa je Don cafe, kompanije Strauss Adriatic

Prijatelji događaja: Tangram, Berlitz i Studio 73 

izvor: Heror Media Point
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side