Završen protest kod Komore izvršitelja zbog izbacivanja: Zagipsaćemo vrata ako nastave zloupotrebu
14.09.2019 | 19:12h ► 22:05h Beograd

Završen protest kod Komore izvršitelja zbog izbacivanja: Zagipsaćemo vrata ako nastave zloupotrebu

Završen protest kod Komore izvršitelja zbog izbacivanja: Zagipsaćemo vrata ako nastave zloupotrebu Foto: Beta / Milan Obradović
Večerašnji protest "Jedan od pet miliona" završen je ispred Komore javnih izvršitelja Srbije u Njegoševoj ulici na Vračaru, a organizatori protesta su pozvali građane da se pridruže studentima iz tog udruženja koji blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Nakon održanih uvodnih govora ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu učesnici skupa su krenuli u protestnu šetnju ka sedištu Komore javnih izvršitelja na Vračaru želeći da ukažu na, kako su kazali, zloupotrebu Zakona i nasilje koje izvršitelji sprovode izbacivanjem ljudi iz njihovih stanova.

Protestna kolona zaustavila se ispred Skupštine grada Beograda u Dragoslava Jovanovića, gde je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović poručio zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću da je "preorao Beograd", dok su okupljeni uzvikivali "Vesiću, lopove".

Ispred sedišta Srpske napredne stranke na Vračaru, u Njegoševoj ulici, učesnici protesta zapalili su baklje i skandirali "Vesiću, lopove", da bi potom produžili do sedišta Komore javnih izvršitelja.

Večerašnji protest završen je ispred Komore javnih izvršitelja, gde je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović kazao da je vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke dala tom telu "nadležnost da nasilno izbacuje ljude iz njihovih domova".

On je podsetio na slučaj Slobodanke Ninić iz Novog Sada kojoj je polomljena ruka prilikom intervencije policije i vatrogasaca tokom izvršenja zbog, kako je rekao, dva neplaćene rate za kredit.

Jedan od organizatora, Srđan Marković, je nakon toga odneo kofu sa krečom i mrežu i ostavio ispred ulaznih vrata sedišta Komore i poručio da će "zagipsirati sva vrata javnih izvršitelja ako nastave da zloupotrebljavaju zakon".

Na večerašnjem skupu su građanima ispred Filozofskog fakulteta na polčetku protesta obratili potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side