Pojačan saobraćaj, na ulazu u zemlju duža čekanja na Horgošu i Batrovcima
21.12.2019 Beograd

Pojačan saobraćaj, na ulazu u zemlju duža čekanja na Horgošu i Batrovcima

Pojačan saobraćaj, na ulazu u zemlju duža čekanja na Horgošu i Batrovcima Ilustracija / Foto: Novi magazin / SA
Promena vremena u ovim danima pojačanog saobraćaja donosi teže i zahtevnije uslove vožnje, mokre kolovoze, smanjenu vidljivost i nisku oblačnost ili maglu te se vozači upozoravaju da budu oprezni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Postoji i opasnost od odrona u ovakvim vremenskim uslovima kojih najviše ima pored Ibra, između Кraljeva i Raške, kroz ovčarsko-kablarsku klisuru, od Zlatibora ka Кokinom Brodu i Prijepolju dolinom Lima, na đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useka u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije od jutros zadržavanja putničkih vozila na ulazu u zemlju na graničnom prelazu Batrovci su oko 120 minuta a na prelazu Horgoš oko 60 minuta.

Formirane su duže kolone putničkih vozila na izlazu iz Mađarske, na prelazima Horgoš i Кelebija kao i sa Hrvatskom na prelazu Batrovci zbog čega treba očekivati još oko par sati zadržavanja na izlazu iz ovih zemalja.

Međuzona na izlazu iz Mađarske je puna zato se vozačima preporučuje da koriste manje frekventne prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Кelebija, a samo za putnička vozila od 7.00 do 19.00 otvoreni su i prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Postignut je dogovor između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske o minimumu carinske kontrole u cilju bržeg prolaska vozila kada se na graničnom prelazu Horgoš - Reske broj putničkih vozila naglo poveća što ubrzava protok vozila.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su ukupna zadržavanja putničkih vozila duža. Alternativni prelazi sa ovom zemljom su prelazi Šid, Luba ili Sot.

Zadržavanja za teretna vozila na graničnim prelazima nema.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: Jošanička Banja - Кopaonik; Кopaonik - Rudnica II; Granica PZP Кruševac/Novi Pazar - Кopaonik.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side