09.12.2019 Novi Sad

Pokrajinski ombudsman: Nosioci javnih funkcija da poštuju ljudska prava

Pokrajinski ombudsman: Nosioci javnih funkcija da poštuju ljudska prava Foto: PrtScn
Pokrajinski zaštitnik građana pozvao je danas sve nosioce javnih funkcija da ljudskim pravima pristupaju sa istom posvećenošću, ozbiljnošću i odgovornošću s kojom su tvorci Univerzalne deklaracije Ujedinjenih nacija 1948. godine stvarali taj dokument.

"Zahtevamo od organa uprave, javnih preduzeća i ustanova koje vrše upravna i javna ovlašćenja da o pravima, interesima i obavezama građana odlučuju brzo, efikasno, stručno, zakonito i transparentno", naveo je Pokrajinski ombudsman u saopštenju.

Ta institucija na čijem je čelu Zoran Pavlović, apelovala je na građane da se jedni prema drugima odnose u duhu bratstva, posebno kada su u pitanju ranjive grupe: deca, starci, osobe s invaliditetom, bolesni, socijalno ugroženi, manjine, LGBT.

"Da bi kritički i emancipatorski potencijali javnosti mogli da dođu do izražaja, mediji moraju biti objektivni, jer samo takvi mogu, po dubokom uverenju Pokrajinskog ombudsmana, doprineti ostvarenju prava navedenih u Univerzalnoj deklaraciji", navedeno je u saopštenju.

Pokrajinski ombudsman ističe da će i dalje biti solidaran sa svim žrtvama kršenja ljudskih prava i energičan u osudi onih koji ta prava krše.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side