19.09.2017 Beograd

Pokret socijalista: Tekst Krika napad na Vulina i njegovu porodicu

Pokret socijalista: Tekst Krika napad na Vulina i njegovu porodicu Foto: Beta, MO / Goran Stanković
Pokret socijalista saopštilo je danas da je imovina lidera tog pokreta i aktuelnog ministra odbrane Aleksandra Vulina - polovina trosobnog stana u Beogradu uredno prijavljena, bez sakrivanja, bez lažnog prebacivanja na druga imena, po punoj vrednosti.

Pokret je ocenio da je tekst Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) koja je juče navela da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda, još jedan napad na Vulina i njegovu porodicu.

"Pokret socijalista ističe da već dve godine takozvana novinarska mreža KRIK ponavlja jedan isti tekst i napada ministra odbrane i predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, kao i članove njegove porodice", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je imovina Aleksandra Vulina stečena radom i trudom svih članova porodice Vulin.

"Dva tužilaštva su Aleksandra Vulina označila kao nevinog i nakon istrage Uprave kriminalističke policije, donela odluku o odbacivanju prijave. KRIK nije dobio novac da bi bio objektivan, ili da bi poštovao pretpostavku nevinost, ali bi morao bar da poštuje odluke nadležnih organa države Srbije", navodi Pokret socijalista.

KRIK je juče preneo da je Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo, agencija ga je prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Aleksandar Vulin i njegova supruga Nataša kupili su u julu 2012. trosoban stan u jednoj od modernih zgrada koje su u to vreme izgrađene na Zvezdari.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.09.2017, 14:34h nehajko

    Ja i suprug radimo preko 20 god.kao fakultetski obrayovani ljudi i sa solidnim primanjima ,pa smo jedva uy svu prodatu imovinu suprugovih roditelja, i us pomoc kredita koji ćemo otplaćivati još 10-ak godina, jedva skupili za stan od 60.000 evra.Kako je Vulin uspeo da skupi 4 puta vise i da otplati 15 puta pre?Koja je to matematika?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side