18.12.2017 Beograd

Pokret za preokret: Prijave protiv Vučića i Dačića zbog zloupotrebe državnih resursa u kampanjian

Pokret za preokret: Prijave protiv Vučića i Dačića zbog zloupotrebe državnih resursa u kampanjian Foto: pixabay
Pokret za preokret predaće danas krivične prijave protiv lidera Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, zbog kako se navodi, zloupotrebe državnih resursa u kampanji za lokalne izbore.

Pokret je u saopštenju pozvao tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da po službenoj dužnosti "hitno" ispitaju "korišćenje državnih resursa u kampanji za lokalne izbore od strane Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije".

"Nužno je da se utvrdi krivična i svaka druga odgovornost Vučića i Dačića, kao predsednika stranaka koji krše zakon jer svesno koriste državne resurse u kampanji svojih stranaka, što pokazuje korišćenje službenih automobila zbog kampanje na lokalnim izborima u Negotinu", kazao je predsednik pokreta Janko Veselinović.

Navodeći da je po povratku sa mitinga u Negotinu, više automobila Vlade Srbije, među kojima je bilo i vozilo ministra rada Zorana Đorđevića, učestvovalo u udesu kod Velikog Gradišta, Veselinović je kazao da Tužilaštvo i Agencija za borbu protiv korupcije imaju zakonsku obavezu da ispitaju taj, "ali i sve druge slučajeve jer se radi o najgrubljoj zloupotrebi državne imovine u stranačke svrhe".

"Ovo nije prvi slučaj korišćenja vozila u stranačke i privatne svrhe od strane funkcionera SNS-a, SPS-a i drugih stranaka vladajućeg režima. Vozilima Vlade Srbije nedavno je prevožena i droga, a o tome nešto saznamo samo kad se desi udes, kao što je ne tako davno bilo i sa službenim vozilom Slavice Đukić Dejanović", piše u saopštenju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je ranije danas da je resorni ministar Zoran Đorđević imao lakšu saobraćajnu, ali da nije povređen.

U saopštenju se navodi da je ministar doživeo saobraćajnu nesreću juče oko 19.45 kod Velikog Gradišta, u smeru ka Požarevcu.

U saopštenju se dodaje da je troje ministrovih saradnika lakše povređeno i da su posle pregleda u požarevačkoj bolnici prebačeni na Vojnomedicinsku akademiju i posle pregleda pušteni na kućno lečenje.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side