04.09.2019 | 14:18h ► 15:18h Beograd

Polemika koalicionih partnera JS i SNS ko je učinio više za ugled Srbije Vučić ili Dačić

Polemika koalicionih partnera JS i SNS ko je učinio više za ugled Srbije Vučić ili Dačić Foto: Novi magazin / SA
Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Dušica Stojković danas je u Skupštini Srbije hvalila rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamerila koalicionom partneru iz Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću jer je za porast ugleda Srbije u svetu i povlačenje priznanja Kosova čestitke uputio i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

"To što je 15 država povuklo priznanje Kosova je pre svega, rekla bih, zasluga jednog čoveka. Ne slažem se sa mojim prethodnim govornikom, gospodinom Markovićem, koji je rekao da je isključivo zasluga Ivice Dačića. To je zasluga jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je povratio međunarodni ugled i kredibilitet naše zemlje", rekla je Stojković.

Marković joj je odgovorio da je tokom svog govora rekao da predsednik Vučić ima najveću zaslugu, a da mu u tome pomaže Ivica Dačić, ali da ga ona očigledno nije slušala jer joj je neko drugi pisao govor i da je vežbala govor pa nije čula njegovo izlaganje dobro.

"Da ste slušali sigurno biste čuli da sam najmanje šest puta spomenuo Aleksandra Vučića. Ali isto tako ne može niko da mi oduzme pravo da spomenem ministra inostranih poslova Ivicu Dačiča koji radi u tandemu sa predsednikom Srbije", rekao je Marković i predložio poslanici SNS da sledeći put govor vežba kući, a u parlamentu sluša šta poslanici govore.

 

Poslanici Skupštine Srbije pozvali građane Kosova da podrže Srpsku listu

Dvoje poslanika Skupštine Srbije danas je u debati na skupštinskom zasedanju u Beogradu pozvalo građane Kosova da na predstojećim kosovskim izborima podrže Srpsku listu.

Poslanica Srpske napredne stranke Dušica Stojkovićje tokom rasprave o ratifikaciji sporazuma s nekoliko država o ukidanju viza, pozvala Srbe s Kosova koji žive u centralnoj Srbiji, Vojvodini i dijaspori da 6. oktobra na kosovskim izborima glasaju za Srpsku listu da bi nastavili "izgradnju bolje, izvesnije budućnosti za sve na KiM, ali i u drugim delovima naše prelepe Srbije".

Poslanik Socijademokratske partije Srbije Vladimir Marinković se pridružio njenom pozivu da se glasa za Srpsku listu.

"Danas se Srbija bori kao što se (Aleksandar) Vučić svaki dan bori za nova radna mesta, za novi kilometar auto-puta, za svakog građanina ove zemlje, za svaku fabriku, za modernizaciju ove zemlje, za naše legitimne interese, za bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je podpredsednik Skupštine Srbije Marinković.

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je u skupštinskoj raspravi da u domaćoj javnosti postoji "lažna slika" da je nezavisnost Kosova priznao veći deo sveta što je ocenio kao netačno ako se sudi po broju njihovih stanovnika i po veličini njihovih privreda.

Šarović je izrazio zabrinutost što se, kako je istakao, u poslednje vreme sve češće čuje da Srbija ne može da prizna Kosovo, a da zauzvrat ne dobije ništa, i dodao da mu to "zvuči kao da smo spremni da priznamo Kosovo ako dobijemo neku bolju ponudu".

Ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića pitao je zašto je sada povlačenje taksi uslov za nastavak pregovora Beograda i Prištine, a ne ispunjenje onoga što je ranije dogovoreno, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu.

Šarović je pitao da li je istinita izjava premijerke Srbije Ane Brnabić da je još 27. novembra prošle godine poslala organizaciji CEFTA zahtev za arbitražu povodom uvozne takse koju je zavelo Kosovo, i, ako jeste, dokle je stigao postupak, s obzirom na to da je rok od 90 dana za odgovor CEFTA-e davno istekao.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side