20.02.2018 Beograd

Popović: Nova zgrada ETF-a do 2023. godine

Popović: Nova zgrada ETF-a do 2023. godine Foto: Beta, Vlada Srbije, Kabinet ministra
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izrazio je danas uverenje da će Elektrotehnički fakultet u Beogradu do 2023. godine dobiti novu zgradu i najmodernije uslove u kojima će studenti moći da razvijaju naučne i inovacione potencijale.

Prema njegovim rečima, inženjeri, koji se obrazuju na ETF-u, predstavljaju motornu snagu razvoja sprske ekonomije zasnovane na inovacijama i digitalizaciji.

"Inženjeri elektrotehnike su najtraženiji u zemlji, a samo u razvojnom centru Majkrosofta u Beogradu, više od polovine zaposlenih su diplomci ETF-a. Vlada Srbije će zato učiniti sve da reši problem neadekvatnog prostora u kom studenti ETF-a rade", rekao je ministar.

Popović je izrazio očekivanje da će ETF za pet godina, kada bude obeležavano 150 godina škole inženjerstva u Srbiji, imati nove zgrade i novi kampus za mlade inženjere koji će raditi u najboljim laboratorijama i kompanijama, ne samo u Srbiji, nego i svetu.

Nova zgrada će biti jedan od pokazatelja opredeljenosti Vlade Srbije da budućnost zemlje gradi na inovacijama i digitalizaciji.

"U Novom Sadu gradimo Inovacioni i naučno tehnološki park pri Fakultetu tehničkih nauka i to je investicija veća od 20 miliona evra. U Nišu se gradi Naučno tehnološki park, jedan od najasvremenijih u Jugoistočnoj Evropi, a važan projekat je i laboratorijska lamela za Elektronski fakultet vredna blizu 20 miliona evra. Gradimo i novu zgradu FON-a, što je investicija od pet miliona evra", rekao je Popović.

On je zaključio da bi izgradnja nove zgrade Elektrotehničkog fakulteta značajno doprinela razvoju naučne i inovacione infrastrukture u Srbiji.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side