04.06.2019 Beograd

Popović se opet nije pojavio na sudu, okončan postupak po tužbi protiv KRIK-a

Popović se opet nije pojavio na sudu, okončan postupak po tužbi protiv KRIK-a Foto: Beta/Kabinet ministra
Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović nije se pojavio sedmi put na suđenju protiv portala Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) nakon čega je sudija Slađana Pantović odlučila da okonča taj postupak bez njegovog saslušanja, saopštio je danas portal KRIK.

Kako se navodi u saopštenju, advokatski pripravnik iz kancelarije koja zastupa Popovića je rekao da ministar nije došao jer je prethodne nedelje podneo predlog da povuče tužbe protiv KRIK-a i dodao da je on imao informaciju da je bilo nekog dogovora i da će biti prihvaćeno povlačenje tužbe.

KRIK je naveo da nije prihvatio taj predlog jer je u njemu navedeno da će Popović ponovo tužiti taj portal kada više ne bude ministar.

Sudija je odbila Popovićev predlog i nakon saslušanja urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića zvanično je okončala suđenje, pa se sada očeuje presuda koja će biti dostavljena učesnicima u postupku.

Popović je tužio novinare KRIK-a jer su oni tvrdili da ministar poseduje mrežu of-šor firmi, poslove i imovinu vrednu više od 100 miliona dolara, kao i da porez plaća u Švajcarskoj gde ima prebivalište.

On je tvrdio da nije vlasnik of-šor firmi i da je reč o kompanji protiv njega.

Popović osim ovog vodi još tri postupka protiv KRIK-a zbog informacija objavljenih u sklopu "Rajskih papira".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.06.2019, 17:10h pal (1)

    To je sramota za Srbiju, da neko tako otvoreno radi za drugu državu, Rusiju, a da sedi u Vladi je nečuveno.

  • 4.06.2019, 13:16h E, pa sad ko ti je kriv - nađi il ti tako nekog... (1)

    "...enad Popović nije se pojavio sedmi put na suđenju protiv portala Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK)..." ...- Putinov ljubimac i port-parol u Srbiji (upravo zato što je to) može da 7 puta ne dođe kada ga sud pozove... Običan građanin Srbije ako ne dođe na prvi ili drugi poziv suda - zakonski se KAŽNJAVA?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side