29.09.2011 Beograd

Porodična šetnja protiv Tadića

Porodična šetnja protiv Tadića
Srpski sabor Dveri organizovaće u subotu 1. oktobra porodičnu šetnju protiv režima predsednika Srbije Borisa Tadića.

Učesnici će u šetnju krenuti sa platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare Dveri.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Novom magazinu je potvrđeno da je skup prijavljen policiji.

Dveri su najavile da će tema ovogodišnje porodične šetnje biti "Za život bez poniženja, za smenu Borisa Tadića i za život Srbije".

Iako su Dveri ranije najavile da će na porodičnoj šetnji zatražiti otkazivanje Parade ponosa zakazanu za 2. oktobar i smenu predsednika Srbije, sada akcenat stavljaju na zahtev za odlazak Tadića sa funkcije.

"Svi oni koji se slažu da naša tema nije gej parada već organizator i pokrovitelj gej parade i upropastelj Srbije - pozvani su u porodičnu šetnju jer je vreme da režimu Borisa Tadića javno, jasno i glasno kažemo sve što o njemu mislimo i zajednički zatražimo ostavku", navedeno je na sajtu Dveri.

Osvrćući se na Paradu ponosa, predstavnik Dveri Boško Obradović je na konferenciji za novinare nazvao nasiljem to što se Parada ponosa organizuje uprkos protivljenju većine građana i tradicionalnih verskih zajednica.

On je dodao da Dveri nemaju ništa protiv homoseksualaca, već imaju problem sa njihovom namerom da organizuju skup koji "gura prst u oko građanima".

autor: MP izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side