19.07.2019 Beograd

Poslanici Skupštine Srbije nastavili rad

Poslanici Skupštine Srbije nastavili rad Foto: Novi magazin / SA
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu u pojedinostima o predlozima zakona o trgovini i o robnim berzama, kao i o izmenama Zakona o elektronskoj trgovini.

Na zakone je podneto ukupno 110 amandmana, a Vlada je prihvatila tri amandmana na Predlog zakona o trgovini i jedan amandman na izmene Zakona o elektronskoj trgovini.

Na početku današnje rasprave poslanici su uglavnom pozivali istražne organe da ispitaju poslovanja ministara iz prethodnih vlada, kao i pojedinih lidera opozicije, raspravljalo se o načinu rada RTS-a i televizije N1 i o radu pravosuđa.

Poslanici Srpske radikalne stranke ponovili su niz optužbi na račun ministra trgovine Rasima Ljajića i ponovili pitanje zašto on nije u Skupštini da brani zakone iz svoje oblasti.

Kako je rečeno u načelnoj raspravi, predlozima zakona dodatno se reguliše oblast elektronske trgovine, definiše se pojam elektronske prodavnice i elektronske platforme, posebno se reguliše isticanje cena u e-trgovini, a uvedene su i posebne mere za suzbijanje sive ekonomije.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side