21.02.2019 Priština

Poslanik Bljerim Kuči pozvan na ispitivanje pred Specijalnim tužilaštvom

Poslanik Bljerim Kuči pozvan na ispitivanje pred Specijalnim tužilaštvom Foto: Pixabay
Poslanik Skupštine Kosova i generalni sekretar Alijanse za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja, Bljerim Kuči objavio je danas da je pozvan da 12. marta da izjavu pred Specijalnim tužilaštvom Kosova.

On je napisao da će se odazvati pozivu, ne objašnjavajući u kom je svojstvu pozvan."Po ko zna koji put pripadnici OVK se nalaze pred novim izazovima i pod pritiscima da naša borba za slobodu bude ravnopravna sa zločinima koje je počinila Srbija na Kosovu", napisao je Kući na fejsbuku i dodao da je "ubeđen da će i ovaj put njihovi napori biti bezuspešni".

Kuči je ranije pred sudijama EULEKS-a odbio da kao svedok govori u procesima u kojima se pominjalo da je od strane predsednika suda OVK bio osuđen na streljanje.

Sud je tada njemu odredio meru pritvora od mesec dana, ali je on i posle toga odbijao da nekoga optuži za događaje i probleme koje je imao tokom rata u kojem je učestvovao kao pripadnik OVK i aktivista Demokratskog saveza Kosova.

Na osnovu zakonskih rešenja na snazi, on je posle mesec dana pušten iz pritvora.

Prema Zakonu o Specijalnom sudu i Specijalnom tužilaštvu Kosova, ako neko ko je pozvan u svojstvu svedoka odbije da govori, njemu se može odrediti mera pritvora od najviše mesec dana.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side