18.06.2019 | 14:16h ► 15:02h Beograd

Vučić: Vesić da odgovara ako je protivzakonito došao do mejlova televizije N1

Vučić: Vesić da odgovara ako je protivzakonito došao do mejlova televizije N1 Foto: Beta / Milos Miskov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić treba da odgovara ako je protivzakonito došao do internih mejlova televizije N1, ali da, ako je to Vesiću dao "neko od kolega", to onda nije protivzakonito.

"Ako je protivazkonito, za to (Vesić) mora da odogovara. A onda vi objasnite narodu što na takav način vodite politiku", rekao je Vučić novinarima u Beogradu i dodao da je u tom slučaju Vesić obavestio javnost o nečemu što je važno.

On je rekao da je "začuđen" ako je tačno to što je navedeno da piše u tim mejlovima, i da u tom slučaju N1 treba da to objasni javnosti.

"Nisam video, možda je Vesić izmislio. Nemoguće je da urednici naređuju novinarima da tako rade", rekao je Vučić na pitanja novinara o mejlovima i dodao da ih nije video, kao i to da nije "ni urednik ili novinar te televizije, kao ni zamenik gradonačelnika".

 

Postavljen kamen temeljac za bolnicu Dedinje 2, Vučić najavio ulaganje 43 miliona evra

Izgradnja Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" počela je danas u Beogradu postavljanjem kamena temeljca a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u izgradnju tog i rekonstrukciju starog objekta biti uloženo gotovo 43 miliona evra.

Na svečanosti polaganja kamena temeljca, Vučić je rekao da će u izgradnju 14.000 kvadratnih metara novog prostora i rekonstrukciju 9.000 kvadrata starog objekta biti investirano 42,8 miliona evra i dodao da je veoma srećan što se nalazi na tom mestu na kojem se najbolje vidi da se stvari u zdravstvu polako menjaju.

Vučić je rekao da Srbija polako radi ono što nije rađeno u proteklih 40 ili 50 godina, od izgradnje kliničkih centara u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, preko obnove mnogih drugih bolnica i domova zdravlja pa sve do nabavke najmodernije opreme.

"Imaćemo sve manje stanovništva, kao i sve druge zemlje u regionu, i jedinu mogućnost da dobro radimo imaćemo ako privučemo i druge u regionu. Zato institut mora da bude najbolji da bi imao pacijente. Danas je gužva, ali za tri ili četiri godine je neće biti. Biće je samo ako svi znaju da ste najbolji i ako su sigurni u vašu ruku i u vaše znanje", rekao je Vučić.

On je podsetio da je ideja od izgradnji instituta "Dedinje 2" nastala još sredinom 90-ih godina i da se radi o objektu od izuzetne važnosti, ne samo za Srbiju već i za čitav region.

"I biće ove godine i većih plata i novih medicinskih sestara i novih lekara. Ne zato što smo mi bolji ljudi od nekih drugih. Hteli su i neki drugi da grade bolnice pa nisu nikada izgradili nijednu. Nisu mogli jer nisu uredili fiskalni sistem i javne finansije. Mi jesmo i zato je danas Srbija druga zemlja, sa sve nižim javnim dugom. Imamo sve više novca za ulaganje i četiri godine uzastopno suficit u budžetu", rekao je on.

Vučić je izrazio očekivanje da će, po izgradnji novog instituta, broj operacija biti uvećan za 50 odsto, da će liste čekanja konačno nestati i da će zbrinjavanje akutnog infarkta biti na najnižem nivou.

Kamen temeljac i početak radova osveštao je patrijarh Irinej a svečanosti su prisustvovali i resorni ministri iz Severne Makedonije i Republike Srpske.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side