26.05.2018 Beograd

Potpisan Sporazum koji treba da omogući otvaranje filmskog studija u Beogradu

Potpisan Sporazum koji treba da omogući otvaranje filmskog studija u Beogradu Ilustracija / Foto: Pixabay
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Srbije, Sporazum o razumevanju o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu.


Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće "Kinodanc" Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće "Arhangel" potpisnik glumac Miloš Biković.

Antić je rekao da je Sporazum važan jer predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu "gde će posao naći oko 150 mladih ljudi, koji bi svakako doprineli razvoju filmske industrije".

"Cilj nam je da ovakvim angažmanima kreativne i obrazovane mlade ljude zadržimo u našoj zemlji. Unapređenjem saradnje a na osnovu ovog Sporazuma, Beograd i Srbija dobijaju šansu da u filmskoj industriji postanu lideri u regionu", kazao je Antić.

Biković je rekao da je izgradnja studija znalčajna za kinematografiju, jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji.

"Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija", rekao je Biković.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side