Potpisan sporazum o saradnji italijanskog i srpskog nacionalnog parka
28.10.2019 Beograd

Potpisan sporazum o saradnji italijanskog i srpskog nacionalnog parka

Potpisan sporazum o saradnji italijanskog i srpskog nacionalnog parka Foto: Beta, Vlada Srbije / Nenad Karlic
Ministri zaštite životne sredine Italije i Srbije Serđo Kosta i Goran Trivan prisustvovali su danas u Beogradu potpisivanju sporazuma o saradnji Nacionalnih parkova Đerdap i Sila.

Kako je saopšteno, direktori tih Nacionalnih parkova Lazar Mitrović i Frančesko Kurćio potpisali sporazum koji je usmeren na razvoj dobrih odnosa i saradnje preko inicijativa čiji je cilj da se "unapredi i valorizuje životna sredina, ambijentalno, kulturno, istorijsko, prirodno, eneogastronomsko i turističko nasleđe oba Parka".

Sporazum predviđa razmenu informacija, znanja i dobre prakse u upravljanju parkovima, saradnju u aktivnostima mitigacije i prilagođavanja na klimatske promene, u sferi održive mobilnosti na planu smanjenja upotrebe plastike kao i u drugim oblastima u obostranom interesu zaštite i razvoja Nacionalnih parkova.


Foto: Beta, Vlada Srbije / Nenad Karlic

 

Ministri Trivan i Kosta sutra će razgovarati o unapređenju sraradnje u oblasti zaštite životne sredine i potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti klimatskih promena, ranjivosti, proceni rizika, prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove i ublažavanje negativnih efekata klimatskih promena, najavilo je Ministartvo zaštite životne sredine.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side