14.09.2019 | 12:53h ► 14:53h Niš

Vatrogasci na Suvoj planini sprečili širenje požara na kompleks bukove šume

Vatrogasci na Suvoj planini sprečili širenje požara na kompleks bukove šume Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Na obroncima Suve planine već treći dan bukti veliki požar, ali su vatrogasci danas uspeli da spreče širanje vatre na veliki kompleks bukove šume na belopalanačkoj strani planine.

Saša Rančić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a rekao je agenciji Beta da požar na Suvoj planini gasi 28 vatrogasaca iz Niša i Beograda, uz podršku dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Vatrogasci su raspoređeni na različitim lokacijama i gase po prioritetu najugroženija područja. Njihov prvenstveni zadatak je zaštita civilnih objekata i ljudi", izjavio je Rančić.

Prema njegovim rečima, požar ne preti selima na području opštine Gadžin Han u podnožju Suve planine, a vatrom su zahvaćeni planinski predeli obrasli travom i niskim rastinjem.

Rančić je kazao da će vatrogasci ostati na Suvoj planini sve dok požar ne bude ugašen i dodao da za sada nema procenu kada će to biti.

Područja na Suvoj planini zahvaćena vatrom udaljena su pet sati hoda od najbližih sela, zbog čega se voda i oprema neophodna za gašenje požara vatrogascima dopremaju helikopterima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side