19.03.2018 Beograd

Predočavanjem pisanih dokaza nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Ćuruvije

Predočavanjem pisanih dokaza nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Ćuruvije Foto: pixabay
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu iza zatvorenih vrata predočavanjem pisanih dokaza, objavila je Fondacija "Slavko Ćuruvija".

Sudsko veće je na prethodnom ročištu odlučilo da glavni pretres održi bez prisustva javnosti, jer su dokumenta imala oznaku "državna tajna", pošto imaju veze sa nacionalnom bezbednošću.

Po nezvaničnim saznanjima Fondacije "Slavko Ćuruvija", među dokumentima koje je priložilo tužilaštvo su i pravilnici o metodama rada i unutrašnjoj organizaciji Resora državne bezbednosti.

Sudsko veće nije danas, kako su neki od advokata odbrane očekivali, odlučivalo o njihovim predlozima za dopunu dokaznog postupka. Veće o tome može da se izjasni do kraja glavnog pretresa.

Veći deo predloga odbrane odnosi se na osobe koje su u vreme ubistva Ćuruvije bile na važnim državnim funkcijama.

Suđenje će se nastaviti 24. aprila, takođe izvođenjem dokaza tužilaštva

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Za ubistvo su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side