02.01.2020 Beograd

Predrag Marić: Za deset godina spaseno više od 25.000 života

Predrag Marić: Za deset godina spaseno više od 25.000 života Foto: Medija Centar Beograd
Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić rekao je da su pripadnici tog sektora za deset godina spasli više od 25.000 života.

Marić je u intervjuu za "Politiku" od petka, 3. januara, ocenio da su poslednje dve godine za taj sektor "zlatno doba", jer je postignut kontinuitet zapošljavanja i ulaganja u opremu i vozila.

"Cilj nam je bio da omogućimo bolje uslove za rad vatrogascima - spasiocima koji su samo u 2019. godini imali više od 34.000 intervencija i čijom je hrabrošću i predanim radom spaseno više od 1.300 osoba", izjavio je Marić.

Marić je rekao da je tokom 2019. godine bilo 7.000 požara na građevinskim objektima i dodao da je jedan od najčešćih uzroka požar dimnjaka, a takvih je bilo više od 1.000.

Govoreći o vanrednim situacijama, naveo je za "Politiku" da je cilj njegovog sektora da "na velika vrata vrati civilnu zaštitu" koja je nekada postojala, te su za sada formirane specijalizovane jedinice Civilne zaštite za spasavanje iz ruševina.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side