25.04.2012 Beograd

Predsednica Skupštine traži od poljoprivrednika da se povuku

Predsednica Skupštine traži od poljoprivrednika da se povuku
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović pozvala je nezadovoljne poljoprivrednike, koji blokiraju puteve u Vojvodini, da prekinu protest i poručila im da će probleme zbog kojih protestuju rešavati naredna vlada.

Ðukić-Dejanović je Tanjugu, posle sastanka sa predstavnicima  poljoprivrednika u Domu Narodne skupštine, rekla da nije realno očekivati da će vlada promeniti uredbu o subvencionisanju 10 dana pred parlamentarne izbore.

"Politika je ušla u određeni broj porodica nezadovoljnih poljoprivrednika", smatra Ðukić Dejanović.

Poljoprivrednici su sa Ðukić-Dejanović razgovarali oko sat vremena i izneli joj probleme zbog kojih su blokirali puteve.

Deo nezadovoljnih paora u Vojvodini i centralnom delu Srbije u sredu je blokirao regionalne i lokalne saobraćajnice, a iz Ministarstva poljoprivrede su poručili da nema povratka na stari sistem subvencija, što je glavni zahtev učesnika protesta .

Nezadovoljni poljoprivrednici traže da im se podsticaji isplaćuju po hektaru obradive površine, a ne po ostvarenom prinosu, dok u resornom ministarstvu objasnjavaju da bi to značilo poništavanje svih agrarnih uredbi donetih u ovoj godini i vraćanje već podeljenih subvencija.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side