12.10.2018 Beograd

Privremeno oduzeto više od 1,2 miliona evra od dvojice fudbalskih menadžera

Privremeno oduzeto više od 1,2 miliona evra od dvojice fudbalskih menadžera
Tužilaštvo za organizovani kriminal, u nastavku međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, privremeno je oduzelo više od 1,2 miliona evra sa računa osumnjičenih fudbalskih menadžera, Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića.

"Izvršeni su pretresi stanova, lokala i sefova i pretraga po računima osumnjičenih fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića i privremeno je oduzeto ukupno 1.275.625,14 evra, od čega je 539.250 evra u gotovini i 736.375,14 evra na deviznim računima osumnjičenih", navodi se u današnjem saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se dodaje, u odnosu na sedam luksuznih stanova i jedan lokal koji se nalaze u Nišu i Beogradu, donete su naredbe o zabrani raspolaganja, "obzirom da postoji sumnja da predstavljaju protivpravnu imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnih dela pranje novca".

Policije širom Evrope su od početka nedelje sprovele skoro 60 racija u vezi sa velikim finansijskim prevarama i istragom o nameštanju fudbalskih utakmica. Kako je navedeno, 44 racije su obavljene u Belgiji, a 13 u Francuskoj, Luksemburgu, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kipru.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je u sredu da je na šest lokacija u Beogradu i Nišu policija zaplenila 800.000 evra za koje se sumnja da potiču od pranja novca iz malverzacija pri transferu fudbalera u Belgiji.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side