Protest "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu: Počela kampanja bojkota
01.02.2020 Kragujevac

Protest "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu: Počela kampanja bojkota

Protest "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu: Počela kampanja bojkota
Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu poručili su večeras da je kampanja za bojkot započela jer "ne postoji nikakav zakonski osnov" za održavanje slobodnih izbora u Srbiji.

Član Organizacionog odbora "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu Nebojša Veljković Guja ocenio je na Đačkom trgu da je opozicioni "front" koji se zalaže za bojkot mnogo veći od onog koji će izaći na izbore.

On je rekao da će u kampanji bojkota izbora učestvovati svi - političke partije, udruženja građana, akademska zajednica.

Hirurg Vladimir Đorđević rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao na vlast pre osam godina na ulici i posle strahovite kampanje gde su uspeli na izborima zbog straha koji su plasirali, a kako je dodao kampanja takvog zastrašivanja nastala je još u "kuhinji" Slobodana Miloševića.

"Postoje samo pošteni ljudi i ološ, a najveći ološ u ovoj državi vodi ovu državu. Oni su uzeli i pokrali sve", rekao je Đorđević.

Rekao je se država može odbraniti samo institucijama koje moraju da funkcionišu i da zakoni pođednako važe za sve.

Protesti u Kragujevcu biće organizovani i dalje pod nazivom "Jedan od pet miliona".

"Koristićemo i ubuduće taj naziv, jer nas nije sramota. Treba da bude sramota one koji ga sada zloupotrebljavaju", rekao je Nebojša Veljković.

Poručio je "onima u Beogradu" da protest nije njihov.

"Upotrebljavali smo taj naziv u proteklih godinu dana. Naziv je smislio Nikola Kojo, a neko drugi je otišao i registrovao udruženje pod tim imenom", rekao je on.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side