Prvanović predao zahtev REM-u o zabrani emitovanja informativnog programa tri televizije
13.03.2020 Beograd

Prvanović predao zahtev REM-u o zabrani emitovanja informativnog programa tri televizije

Prvanović predao zahtev REM-u o zabrani emitovanja informativnog programa tri televizije Foto: Beta / Milan Obradović
Predstavnik akademske zajednice Slobodan Prvanović predao je danas Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahtev o razrešenju članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i zabrani emitovanja informativnog i političkog programa na 30 dana televizijama Hepi, Pink i Studio B.

Prvanović, koji je istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu, rekao je novinarima ispred zgrade REM-a da ukoliko te komercijalne televizije, po isteku 30 dana nastave sa "dosadašnjom praksom što se tiče izveštavanja", akademska zajednica traži da REM da oduzme dozvolu za rad tim medijima.

On je ocenio da te tri televizije vrše propagandu u korist vladajuće stranke.

"Na jednoj strani imamo RTS koji se bavi jednom vrstom neke propagande, odnosno obmanjuju građane na taj način što ne objavljuju kompletne i potpune informacije. Dok te komercijalne televizije se bave mnogo otrovnijom propagandom", ocenio je Predstavnik akademske zajednice.

Prvanović je naveo da se članovi akademske zajednice prvi put obraćaju REM-u.

Prema njegovim rečima, razrešenjem članova Upravnog odbora RTS-a "na taj način omogućava da se i ostala rukovodeća tela RTS-a promene, kako bi bilo obezbeđeno poštovanje Zakona o javnim medijskim servisima".

Prvanović je rekao da je taj zahtev potpisalo 74 člana akademske zajednice, a taj zahtev su mogli potpisati i građani.

"Za nekih pola sata u subotu, mi smo prikupili 169 potpisa građana. U međuvremenu, meni su mnogo građana širom Srbije javilo sa željom da se priključi tom zahtevu. Nažalost nisam bio u mogućnosti da im to omogućim i ovom prilikom izvinjavam", naveo je predstavnik akademske zajednice.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side