18.10.2017 | 09:27h ► 20:26h Beograd

Prvi sastanak Radne grupe za unutrašnji dijalog o Kosovu posle lokalnih izbora

Prvi sastanak Radne grupe za unutrašnji dijalog o Kosovu posle lokalnih izbora Foto: pixabay
Prvi sastanak Radne grupe za podršku unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji biće održan posle lokalnih izbora na Kosovu 22. oktobra, a najkasnije do kraja meseca, objavila je danas "Politika".

List je preneo da bi se tek posle prve sednice tog radnog tela koje je formirala Vlada Srbija moglo znati kada će dijalog i formalno početi i kome će uslediti prvi pozivi na konsultacije o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić koji je inicijator dijaloga očekuje da se sa predlogom za Kosovo i Metohiju izađe u martu 2018. godine.

Vučićev poziv za razgovore do sada su načelno prihvatili SPC, SANU, nevladine organizacije i deo opozicije.

Predsednik Radne grupe je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

Đurić: Pokušaji destabilizacije na severu Kosmeta neće ostati bez reakcije države

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Leposaviću da "pokušaji narušavanja bezbednosti građana Srbije i destabilizacije prilika na severu Kosova i Metohije neće ostati bez odgovora i reakcije države".

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Đurić se u Leposaviću informisao o sve učestalijim napadima na aktiviste Srpske liste, u koje su, prema svedočenjima žrtava, uključeni aktivisti Partije kosovskih Srba i članovi porodice Dragana Jablanovića, kandidata te stranke za gradonačelnika Leposavića.

"Niko ne treba da se plaši nasilnika jer država Srbija je garant bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji", kazao je Đurić tokom sastanka sa lokalnim predstavnicima Srpske liste u Leposaviću.

Dodaje se da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju posetio i aktiviste Srpske liste koji su kako se navodi, "povređeni u jučerašnjim nasrtajima Marka Jablanovića i njegove supruge, inače sina i snaje kandidata Partije kosovskih Srba za gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side