PSG najavio učešće u u razgovorima uz posredovanje Evropskog parlamenta
08.10.2019 Beograd

PSG najavio učešće u u razgovorima uz posredovanje Evropskog parlamenta

PSG najavio učešće u u razgovorima uz posredovanje Evropskog parlamenta
Pokret slobodnih građana (PSG) najavio je da će sutra i prekosutra u Skupštini Srbije učestvovati u razgovorima vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Dodaje se da će PSG u tom dijalogu predstavljati ;članovi Predsedništva Petar Miletić i Pavle Grbović i međunarodni sekretar Natan Albahari.

Navodeći da je "dijalog jedini demokratski način da dođemo do suštinskih promena", Pokret je saopštio da učešćem u tom dijalogu "nastavlja borbu za fer i demokratske izborne uslove" na koje se "obavezao potpisivanjem Sporazuma sa narodom".

"Kao i do sada, ovom dijalogu ćemo pristupiti odgovorno, podržaćemo preporuke koje su stručni tim i organizacije već predstavile tokom dijaloga na Fakultetu političkih nauka, ali ćemo insistirati ne na njihovom formalnom usvajanju, već na njihovoj momentanoj primeni i garanciji Evropskog parlamenta za njihovo konstantno primenjivanje", stoji u saopštenju.

PSG je naveo da građani "moraju da osete napredak što pre, da vide opoziciju na Javnom servisu (RTS), da su institucije poput REM počele da rade svoj posao i da ne budu više izloženi ucenama i pretnjama" jer će, u suprotnom, "odluku o bojkotu izbora u Lučanima i Medveđi produžiti i na predstojeće parlamentarne izbore".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side