21.01.2020 Zrenjanin

PUF pozvao vlast u Zrenjaninu da vrati građanima sva uložena sredstva u postrojenje za pijaće vode

PUF pozvao vlast u Zrenjaninu da vrati građanima sva uložena sredstva u postrojenje za pijaće vode Foto: PrtScn
Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) pozvao je danas gradsku vlast Zrenjanina da aktivira instrumente obezbeđenja za "pozajmicu" privatnom preduzeću i vrati u vlasništvo građana sva uložena sredstva u postrojenje za preradu pijaće vode.

U saopštenju za javnost su tražili i da vlast "odmah prestane" da novcem građana finansira "propali projekat prečišćivača za pijaću vodu", da obustave javne nabavke za dodatnu opremu na lokaciji tog prečišćivača, kao i da odmah raskinu ugovor sa konzorcijumom koji ga je sagradio, jer, kako su naveli, "za to ima više nego dovoljno pravnih razloga".

Oni su pozvali i tužilaštvo da postupi po podnetim krivičnim prijavama i da pokrene istragu za utvrđivanje zloupotrebe javnih resursa.

PUF je naveo da i političku odgovornost za 16 godina "neuspešnog, a veoma skupog poigravanja" sa zdravljem građana i "niz neuspešnih, a veoma skupih projekata fabrika vode" morali bi da utvrde građani na slobodnim i demokratskim izborima, kada se za njih izbore.

"Pokret ujedinjenih fantoma podseća da je 13 od tih 16 godina bez vode za piće Zrenjaninom upravljao Goran Knežević, kao gradski čelnik ili kao ministar, kao demokrata ili naprednjak, neposredno ili kao siva partijska eminencija", navodi se u saopštenju.

Oni su naveli da je Goran Knežević na vlast u Zrenjaninu prvi put stupio 2000. godine i da je do danas na njoj, a da gradom faktički nije upravljao samo u periodu od 2008. do 2012. jer je tada bio u pritvoru.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side