17.01.2020 Niš

Putarina do Naisa 30 dinara

Putarina do Naisa 30 dinara Foto: Hotel Nais
Povodom pisanja pojedinih medija o novom sistemu naplate Hotel 'Nais' želi da obavesti javnost o načinu funkcionisanja novog sistema naplate putarine.

Zbog zatvorenog sistema naplate građanin koji autom ide iz Niša kada prođe na jednu rampu, mora da se vrati u Niš kroz drugu rampu.

Inače po novom sistemu postoje 4 rampe: Niš-Sever, Niš-Jug, Niš-Istok i Niš-Malča. Novinar je platio 1.860 dinara zato što ga je verovatno sistem prepoznao kao nekoga ko želi da naruši taj zatvoreni sistem naplate putarine jer je prošao i vratio se na istu rampu.

Građani koji su danas dolazili u hotel 'Nais' kroz na primer Niš-Sever, a odlazili ka Nišu drugom rampom Niš-jug su to platili 30 dinara. Naravno, Nišlije koje imaju kartice za besplatan prolazak kroz rampe oko Niša, kao što je najavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović, neće plaćati odlazak do Naisa.

Smatramo da nije reč o tendencioznom novinarskom izveštavanju već samo o nerazumevanju kako funkcioniše zatvoreni sistem naplate putarine. U svakom slučaju Nišlije mogu slobodno da dođu i uživaju u hotelu 'Nais' dok će građani koji nemaju 'besplatne kartice da plate putarinu od 30 dinara koristeći različite naplatne rampe.

Takođe, kada je reč o podvožnjaku njegova svhra je definisana još pre nekoliko decenija tako da ga koristi AMSS, Srbija putevi, sanitetska vozila kao i gosti hotela koji žele da se odmore u Naisu. On služi da ljudi bez problema nezavisno iz kog pravca dolaze dobiju potrebu pomoć ali i da se odmore u hotelu.

U svakom slučaju podvožnjak nije jedinstven i slična se rešenja mogu naći svugda u Evropi. Želimo da naglasimo i da hotel 'Nais' nije imao nikakve privilegije kada su uvedene nove naplatne rampe. Želimo da naglasimo, što većina Nišlija zna, da se do hotela može doći i Čamurlijskim putem.

U skladu sa ovim hotel 'Nais' poziva sve građane da dođu i uživaju u lepotama hotela 'Nais' i da se sami uvere da ih neće puno koštati to zadovoljstvo.

autor: AP izvor: Novi magzin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side