18.11.2018 Beograd

Putevi Srbije: Zbog snega i padavina putevi opterećeni, oprezno vozite

Putevi Srbije: Zbog snega i padavina putevi opterećeni, oprezno vozite Foto: pixabay
Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je danas da su zbog snega i padavina putevi opterećeni i savetovali vozačima da oprezno voze.

Iz tog preduzeća su upozorili na pojavu poledice i magle na putevima zbog najavljenih niskih temperatura pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Oni su savetovali vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

U saopštenju JP "Putevi Srbije" napominje se da su najopterećeniji putevi Ivanjica-Novi Pazar-Sjenica gde je sneg napadao u visini od pet centimetara.

Ista količina snega nalazi se na putu Užice - Novi Pazar, Paraćin - Boljevac - Zaječar, Vlasinsko Jezero - granica Ribarci sa Bugarskom, Biljanovac - Jošanička Banja, Jošanička Banja - Kopaonik, Požega - Ivanjica, kao i Ivanjica - Buk.

"Kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Ivanjice, Kosova", navodi se u saopštenju.

Posebno se napominje da je u Zaječaru smanjena vidljivost zbog magle, kao i povremeni sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side