Radna grupa Vlade Srbije: Strategija za zaštitu dece od nasilja u februaru
17.01.2020 Beograd

Radna grupa Vlade Srbije: Strategija za zaštitu dece od nasilja u februaru

Radna grupa Vlade Srbije: Strategija za zaštitu dece od nasilja u februaru Foto: Novi magazin/ SA
U Vladi Srbije u Beogradu je danas održan prvi sastanak Radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, na kojem je potvrđeno da će Strategija za prevenciju i zaštitu dece od nasilja biti usvojena tokom februara.

Na sastanku kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić dogovoreno je unapređenje Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, koji propisuje postpuanje škola u slučajevima nasilja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku su učestvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici drugih ministarstava, kao i predstavnici UNICEF, Fondacije "Tijana Jurić", Foruma beogradskih gimnazija, Udruženja "Drug nije meta".

Navodi se da su članovi Radne grupe prihvatili predlog premijerke da u radu tog tela učestvuju i organizacije direktora škola, kako zbog važnosti svoje uloge i odgovornosti koju nose, tako i zbog boljeg uvida u realno stanje u školama.

Dodaje se da je na sastanku dogovoren je razvoj inovativnih metoda, uključujući aplikacije za prevenciju, zaštitu i prijavljivanje nasilja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side