24.05.2019 Beograd

Rakić: Međunarodna zajednica da uvaži rezultate izbora

Rakić: Međunarodna zajednica da uvaži rezultate izbora Foto: Beta / Armenija Zajmi Besevic
Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su Srbi spremni da napuste institucije Kosova ako bude potrebno i pozvao međunarodnu zajednicu da uvaži rezultate izbora za gradonačelnike na severu Kosova.

"Mi smo spremni da opet napustimo te institucije ukoliko bude potrebno, odnosno ako ne bude razumevanja Prištine i međumnarodne zajednice", rekao je Rakić  neposredno nakon obraćanja direktora Kacelarije za Kosovo Marka Đurića.

Rakić je rekao da se to ne odnosi samo na gradonačelnike na severu Kosova već na napuštanje  institucija na svim nivoima.

"Molim međunarodnu zajednicu da uvaži volju naroda sa severa", rekao je Rakić, navodeći da "do dana današnjeg" nije dobio čestitku od njih povodom izbora koji su protekli u miru.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.05.2019, 20:52h Čitalac... (1)

    "Rakić: Međunarodna zajednica da uvaži rezultate izbora" ...- Naravno! A to može da se ostvari vrlo jednostavno: kada se održavaju izbori u svakoj od država u Evropi (za sada u Evropi, a kasnije i šire, i šire), u parlamentu svake od njih ostaviti po 4 mesta za poslanike iz redova Srpske liste... Jednostavno, a - sve u okviru parlamentarnog života u EU...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side