06.10.2017 | 16:20h ► 18:24h Beograd

Rakić: Srpska lista jedinstveno na lokalne izbore 22. oktobra, Vučić nam dao bezrezervnu podršku

Rakić: Srpska lista jedinstveno na lokalne izbore 22. oktobra, Vučić nam dao bezrezervnu podršku
Predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će na lokalne izbore na Kosovu, raspisane za 22. oktobar, lista izaći jedinstveno što je, kako je rekao, bila jedina molba predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima kosovskih Srba.

Rakić je posle sastanka u Predsedništvu Srbije u Beogradu kome je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao da je Vučić dao "bezrezervnu" podršku kandidatima Srpske liste za gradonačelnike i odbornike.

"Predsednik Aleksandar Vučić je imao jednu molbu, da budemo jedinstveni i bićemo. Tog 22. oktobra povešćemo složno svoju braću, sestre, prijatelje na glasačka mesta i pokazati svima kojima srpsko jedinstvo nije prioritet i kojima su lični interesi bitniji, gde im je mesto i poslati ih u političku prošlost", kazao je Rakić.

On je dodao da predstavnike Srpske liste "raduje činjenica" da će stvaranje uslova za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji, što podrazumeva mir, bezbednost, opstanak i održiv opstanak, biti prioriteti vlade i predsednika Srbije.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović rekao je su Srbi na Kosovu bez obzira na sve nedaće koje su preživeli i preživaljavaju, počeli da grade jedinstvo.Ako budemo jedinstveni, sami sebi možemo da obezbedimo budućnost na Kosovu i Metohiji, rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, osim Srpske liste, na Kosovu postoje još neke liste a koje na "neki način" kontroliše Priština.

"To je glavni razlog zašto svi Srbi na Kosovu treba da glasaju za Srpsku", rekao je Popović.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side